Menu Luk

Shakespeare in concert på Kronborg. Shakespeare Festival.

Kommenteret af Ulla Strømberg.

Shakespeare in concert  på Kronborg. Shakespeare Festival. 

Årets tredje produktion under Shakespeare-festivalen på Kronborg.  Først kom kineserne. I en klassisk/ny version i Pekingeopera-sprog blev ”Hamlet” vist på kinesisk i masser af farver og med gennemkomponeret kinesisk underlægningsmusik, leveret af et levende orkester. Det var sjovt, ikke så tragisk, men viste nok mere bagud end fremad.

Anderledes blev det med det tyske gæstespil, hvor skuespilleren og sangeren Christian Friedel og bandet Woods of Birnam i røg og damp og fuld rockmusik alligevel lykkedes med også at skabe en varm Shakespeare-stemning. Showet klædte Kronborg over al måde.

Shakespeare in Concert. 2018. Pressebillede.

Så kom turen til ”Shakespeare in Koncert”. Dvs. en række kunstnere med meget forskellige måder at møde publikum på.  Ryggraden synes at være det store brassband på 14 mand: Dania Brass Band, som sad flot på deres stole under hele forestillingen. Men de var, når de ikke spillede Mogens Andresens værk i 5 dele om Hamlet,  totalt lukkede i ansigtsmuskulaturen. Alle som en – og ikke på den sjove måde.

Anderledes var det med toastmasteren, den svenske Elias Faingersh – der både spillede, havde båndmusik med, sagde vittigheder og var bindeleddet til publikum. Han havde et hårdt job. For der var heller ikke megen morskab i de to kongelige dansere, Susanne Grinder og Jon Axel Fransson. Flot og smukt velkomponeret var deres to danse – den ene til behagelig Bach-musik afleveret af violinisten Jean Hee-Lee.    Der var intet at udsætte på deres bidrag – velafmålt til den lille scene, som dog var lidt mærkelig med alle de sortklædte mænd og kvinder i baggrunden.  Ikke mindst Fransson er moden til at danse en Hamlet-ballet.

Shakespeare in Concert.2018. Pressebillede.

 

På samme vis med sangeren Valdemar Villadsen, som smukt og seriøst afleverede et par Monteverdi-sange for dog at slutte af med en ballade sammen med orkestret. Der skete noget!

Shakespeare in Concert.2018. Pressebillede.

På papiret var ideen sikkert rigtig god med så imponerende mange forskellige kunstnere, men på scenen blev det aldrig til noget sammenhængende, der kunne give en dybere indsigt i Shakespeares verden. Men der var udsigt igennem sort tylstof til slottet i baggrunden og alle som en leverede deres ypperste.

I øvrigt er det som om, scenen er bygget på et rigtig koldt sted ved voldgraven tæt på Øresund.   Måske kan placeringen justeres, så der også med scenografi på scenen kan være udsigt til det slot, som er omdrejningspunkt for det hele.

 

Komponist: Mogens Andresen, Eilas Faingersh
Balletdansere:  Solodanserinde ved Den Kongelig Ballet Susanne Grinder og Solist ved Den Kongelige Ballet Jon Axel Fransson

Trombonist: Eilas Faingersh
Percussion Solist: Jonathan Jakshøj
Violinist: Victor Sørensen og  Jean-Hee Lee

Sanger: Valdemar Villadsen

 

DANIA Brass Ensemble

Kostumedesigner: Tatiana Andersen Camre
Producent: HamletScenen

Instruktør: Lars Romann Engel

 

Der spilles igen i aften, fredag kl.20. Husk varmt tøj.

 

www.hamletscenen.dk