Menu Luk

Shakespeares samlede værker

∗∗∗∗∗

/Ulla Strømberg.

Shakespeares samlede værker – 37 stykker på lige omkring 97 minutter på Bellevue Teatret!

Kulturarv som folkelig underholdning – hvad mere kan politikerne, skolelærerne og publikum ønske sig?

Det har taget mange år, før et dansk teater har turde tage den sjove og underholdende Shakespeare-revy op. Endelig gør Bellevue Teatret forsøget, men har dog ladet dramatikeren Line Knutzon bearbejde teksten til dansk jord. Spørgsmålet er, om det er nødvendigt. Ikke mindst indledningen, med præsentation af skuespillerne, er blevet en lidt overflødig hoppen på stedet. Men så snart de er i gang med gamle William, kører showet og bliver morsommere og morsommere. For de tre skuespillere er præcise i deres udtryk – ikke mindst Iben Hjejle overrasker som den pedantiske kvindelige magister, der aldrig får lov at fortælle om kvindeundertrykkelsen i Shakespeares værker. For det er  så sandt, at vi i 400 år har negligeret det faktum, at Shakespeares værker er teater at en mand for mænd og om mænd.Kun sjældent får kvindefigurerne lov at sige noget væsentligt.

Anders W. Bertelsen og Nicolaj Kopernikus er gode makkere over for Hjejle, ikke mindst når Shakespeares komedier skal remses op på under 10 minutter. Nogle nytolkninger kommer ikke på bordet, men charmerende præsenteres tragediernes konger – iklædt forhåndenværende kjoler og pelse fra en skatkiste.

bellevue  shakespeare  natascha thiera rydval IMG_3021[1]

(Pressefoto. Natascha Thiera Rydvald)

Bellevue Teatrets gamle originale tæppe, malet af Sikker Hansen i 1936, bruges som den eneste rekvisit. Lidt farligt, da tæppet synes at været skrøbeligt. Men flot som baggrund i Nikolaj Cederholms effektive og sikre instruktion.

I et stadigt stigende tempo afsluttes med Hamlet – igen og igen – og til sidst baglæns!

Dejligt, at det endelig lykkes med ordteater på Bellevue, der primært har haft succes, når musik og ord kappedes om publikums gunst!

 

Tekst: Jess Winfield, Adam Long & Daniel Singer Bearbejdelse: Line Knutzon

Kostumedesign: Line Bech

Instruktion: Nikolaj Cederholm

Medvirkende: Iben Hjejle, Anders W. Berthelsen og Nicolaj Kopernikus

Premiere d. 22. 10. 2014

www.bellevueteatret.dk