Menu Luk

 

Kommentar af Ulla Strømberg.

Shift – ungdomsdanseforestilling af BalCon på Bellevue Teatret.

“Drømt og udført af 25 vilde dansere til Live musik”.

Knapt 30 unge mennesker er på scenen og danser og springer med masser af energi og for manges vedkommende også med talent. De er ikke professionelle, men projektet, der produceres af BalCon med Anette Abildgaard bag, prøver da heller ikke at ”sælge” forestillingen som andet end som værende et interessant eksperiment. Til gengæld viser ”Shift” hvad dans kan give både den enkelte deltager og måske også dem, der ser på. I dansen kan man udtrykke noget, som ord ikke kan sige. Derfor er det også overflødigt, at der ind imellem over højtaleren  er forklarende stemmer fra de unges rækker. Det er slet ikke nødvendigt. Tværtimod.

Shift (på engelsk?) handler om skift,  dvs. hvornår ændrer vi kurs som mennesker, enten med vilje, eller fordi omverden kræver det af os? Derfor er bevægelserne ofte abrupte og breakede. Det er ganske velfungerende.

Forestillingen har dunkende lyd og musik af Sophus August Tuxen og fine hvide dansekostumer af Maja Brix. Dermed er hele udtrykket professionelt. Også lyset har alle de smarte effekter, som vi kender fra store, dyre produktioner.  Det hele er der og fungerer flot, mens de unge, i grupper eller enkeltvis, bevæger sit op i mod musikken. Trin og bevægelsesmønstre er set før, men det gør ikke noget, for drømmene får liv.

“Shift” er blevet til en fin opvisning i hvad dans kan gøre ved os – og viser også, hvor mange historier, der gemmer sig i kroppen, når trin og musik mødes.

God oplevelse.

Bellevue Teatret – til og med d.5. oktober, 2018.

www.bellevueteatret.dk e

 

idé, koreografi og iscenesættelse Marluze da Cruz og Ida Kat Balslev
Musikledelse og komposition Sophus August Tuxen
Kostumedesigner Maja Brix
Lysdesign Bjarne Olsen
Medvirkende Alberte Sander Jensen, Arthur Fabian Vossen Mandal, Avista Jejan, Benjamin Gade, Caroline Ruus, Clara Fossar Hedegaard, Ella Amaya Finck-Heidemann, Emma Elisabeth Vegge Kunckel Andersen, Frederik Peter Stæhr, Hannah Ali, Hannah Palm, Ida Andreasen, Jakob Johannes Garde, Janus Alexandrovitsch, Josefine Sona Houmann Aalykke, Klara Agnethe Toft, Nouralhuda Zieno, Patrick Afuale Eirup, Rebecca Ramesh, Shanice Lipule, Silke Lill Johansen, Sofie Bang-Justesen, Sofie Emilie Winther og Tricia Olivia Yde
Musiker Sophus August Tuxen
Projekt-idé og planlægning Else Marie Wester og Anette Abildgaard