Kulturkupeen

Sig det´løgn, Luis

∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Fra animationsstudiet bag de populære tegnefilm Hodja fra Pjort og Den utrolige historie om den kæmpestore pære kommer nu Sig det´er løgn, Luis. En historie der foregår i et søvnigt forstadskvarter i USA.

Den 12 årige Luis´ har mistet sin mor og bor alene med sin far Arnold, der er ufolog. Han er ikke en helt almindelig far. Han er frygtelig distræt og vågen hele natten, hvor han med sin stjernekikkert leder efter fjendtlige væsner fra det ydre rum. Han sover hele dagen, og Luis må derfor ud over at passe sin skole, tage sig af alt det praktiske i hjemmet. Skolekammeraterne driller ham, så Luis har det ikke så nemt.

Både naboerne og skolen mener, at Luis bliver forsømt hjemme, og at han ville have det bedre på et skolehjem. Den sleske leder af hjemmet fru Diekendaker vil gøre alt for at få Luis i sit garn, men han nægter at tage med hende.

Snart får han hjælp fra en helt anden kant, da tre godmodige og sjove aliens pludselig lander i Luis’ baghave. De fremmede væsner er i stand til at transformere sig selv til hvem og hvad som helst, hvilket viser sig at være yderst praktisk, når de skal hjælpe Luis med at flygte fra den skrækkelige fru Diekendaker.

Der er en del sjove gags i filmen ikke mindst i de scener, hvor rumvæsnerne huserer. Visuelt er der brugt forskellige teknikker så som computeranimation og en stop- motion teknik. Der er fuld knald på farvepaletten. Det ser flot ud.

Tempoet er højt, specielt i den sidste del af filmen. Her kammer filmen imidlertid over og bliver for forudsigelig.

Sig det´er løgn, Luis har hjertet på rette sted. Grundlæggende handler den om ensomhed i børnehøjde. Filmen er fantasifuld men ikke så fængende som Den utrolige historie om den kæmpestore pære og Hodja fra Pjort.

Sig det´er løgn, Luis er en co-produktion mellem Tyskland, Luxemborg og Danmark.

Filmen anbefales til alle over 7 år.

Instruktører af den danske version: Karsten Killerich og Steffen Addington.

Fotos og Trailer: SF Studios
Premiere:  7 juni 2018