Menu Luk

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

 

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Tivoli Revyen 2024 – velfortjent succes under glastaget.

Tivolirevyen 2024. Foto: Camilla Winther.

Klassisk flot og stram tivolirevy i Glassalen. Med veteranerne Lisbet Dahl og kapelmester James Price, som på andet år er flyttet fra cirkusteltet til PHs glassal, er der styr på tropperne, og de nye medsammensvorne skuespillere er alle fremragende: Rikke Buch Bendtsen, Thomas Eje, Rikke Bilde og Mikkel Becker Hilgart.

Tivolirevyen 2024. Thomas Eje med sax. Tegning af Claus Seidel.

Samtidigt er revyen så veltimet og trimmet, at det er en fryd.  24 numre på lidt over halvanden time, det er simpelthen effektivt og publikumsvenligt. Ikke et sekund keder man sig. Samtidigt får hver skuespiller sit ”moment of fame”.

Thomas Eje er tilbage på revyscenen, og hans imitationstalent udnyttes suverænt i en Trump-karikatur. Den er uden for programmet og måske kommet ind i sidste øjeblik.

Trump vil nu immigrere til verdens lykkeligste folk, danskerne. Ganske snart kan vi forvente  både Trump Tivoli  og Trump alle vegne. Nummeret er revy til tiden, for det er jo under en uge siden, at den amerikanske præsidentkandidat med en alt for karakteristisk mundstilling, som Eje kan imitere perfekt, blev dømt skyldig i adskillige anklager.  Vent at se, måske har revyen ret, og de københavnske politikere kan forvente nye glaspaladser.

 

Tivolirevyen 2024. Foto: Camilla Winther.

Unge Mikkel Becker Hilgart har alt, hvad der skal til som revyskuespiller: hurtighed, musikalitet og nærvær. Hans solo er en sjov Alex Vanopslagh-parodi, hvor den flotte politiker lefler for de unge, som slet ikke kan stemme. Men underholdes af Daddy vil de gerne. Vildt nummer.  Det demonstrerer også lidt af Tivolis magt, at jeg på vej ud ad Tivoli-indgangen ser den unge politikerløve i egen figur og med et udseende meget lig pardien på scenen!

Tivolirevyen 2024. Foto: Camilla Winther.

Rikke Buch Bendtsen har et dejligt scenisk nærvær og overskud, når hun giver den som Inger Støjberg i striktrøje og stramme bukser til rally i det jyske. Teksten bærer dog lidt præg af, at det er gamle venstrefløjsskribenter, der er leverandører med Carl-Erik Sørensen i spidsen. For måske er det modne Tivoli-publikum nok mere tilbøjelige til at se mod højre…..

Tivolirevyen 2024. Foto: Camilla Winther.

Lisbet Dahl er igen i jakkesættet som lille Lars fra Græsted. Måske husker mange, hvor kedelig han var blevet de sidste år i Cirkusrevyen, men nu er han tilbage og sangen, også af Carl-Erik Sørensen, har én pointe, som desværre er mere end sand: han ligger lunt i svinget, på midten, ham Lars lykke R.

Tivolirevyen 2024. Foto: Camilla Winther.

Mette Frederiksen får også sin fine og stramme parodi, hvor pointen er trukket lidt langt ud, socialdemokratiets tak til royale ordener og den upopulære forhøjelse af Kongehusets apanage, her med tekst af Leif Maibom og flinkt spillet af Rikke Bilde.

Tivolirevyen 2024. Lisbet Dahl og Thomas Eje. Tegning af Claus Seidel.

Det politiske fungerer stadig flot som drivkraft, men  synes også lidt for meget flinkeskole over for den siddende treparti-regering. Men svært er det at skrive revy før et kedsommeligt EU-valg, hvor meget kan ændre sig. Og når emnerne stadig kun må hentes fra overskrifter på Ekstrabladet og diverse tv-aviser, kan det nemt blive repeterende.For  alle skal med ombord, hvis der skal sælges 50 – 100.000 billetter.

Tivolirevyen 2024. Lisbet Dahl og Rikke Bilde.Tegning af Claus Seidel.

Kulminationen på Tivolirevyen er fremragende spillet med alle på scenen og viser det bedste hos hver og én – i et parodi på – en Tv-serie.  Også musikken funkler her med det store 7-mandsorkester (og det er kun mænd). Ellers synes musikken lidt for traditionel og tilbageskuende for ørerne.

Tivolirevyen 2024. Foto: Camilla Winther..

Med tekst af Rasmus Krogsgaard giver alle fem skuespillere en hurtig musicalversion af Badehotellet. Her kan publikum være med, 1 – 2 millioner danskere kender Tv-2 serien. Således går Tivolirevyen hjem hos revypublikummet og kan sendes juleaften i alle de små danske hjem som ufarlig, men blændende, professionel underholdning, der ikke vipper hverken politikere eller embedsværk af pinden.

Denne revy nåede af gode grunde ikke at få ”Den sorte Svane”s kulørte persongalleri med. Man må håbe, at andre revyer har tid og de rette evner til at tage handsken op.

Tivolirevyen 2024. Tegning af Claus Seidel.

Kort sagt: ros hele vejen rundt, til instruktøren Lisbet Dahl, assistenten  Martin Miehe-Renard og til scenografen, Kirsten Brink, som bortset fra et enkelt nummer med røde glimmerjakker har fanget også denne revys ånd perfekt i en tid, hvor alvorlige krigstrommer ikke blot kan fejes af veje. Derfor ingen strudsefjer og lange kjoler.  Tak for det. Lysdesignet er allestedsnærværende på scenen og skabt af Malthe Haugaard. Farver og former matcher smukt tivolistemningen.

Tivolirevyen 2024 er så veltrimmet, at veteranerne godt snart kan tillade sig at slappe af og måske overlade noget af ansvaret til de yngre generationer. Samtidigt kan Tivolirevyen 2024 snildt gå ind i havens egen historiebog som en markant  succes og dermed føre den gamle tradition videre.

Premiere: Den 6. juni
Spilleperiode: Fra den 6. juni – 14. juli

 Instruktør, skuespiller og kunstnerisk leder af Tivolirevyen: Lisbet Dahl

Kapelmester: James Price

Skuespillere: Rikke Buch Bendtsen, Thomas Eje, Rikke Bilde, Mikkel Becker Hilgart og Lisbet Dahl

Assisterende instruktør: Martin Miehe-Renard

Instruktørassistent: Mette Bennike Lewerissa

Scenograf, content- og kostumedesigner: Kirsten Brink

Lysdesigner: Malthe Haugaard

 Scene: Glassalen
Billetpriser: Fra kr. 375. inkl. gebyr og entré til Tivoli

Med en forestillingsbillet til Tivolirevyen får man også adgang til Tivoli på hele forestillingsdagen.

www.tivoli.dk

 

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *