Kulturkupeen

Wallman VIVA dinnershow. 2022.

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Wallman VIVA 2022 er et endnu bedre show end tidligere – veltimet og velsmagende, for der er jo også middag med.

Wallman kan noget med underholdning og bruger alle kneb,  for at vi skal ”have a good time”.   Men det er vigtigt at erindre, Dinnershow ikke er teater, men underholdning omkranset af en stor, måske overdådig middag. Det hele skal være flot og professionelt. Men hvor et teatershow kan rumme både ironi og forskydninger, er et dinnershow snarere 1:1. I år rammer Wallman plet både hvad angår menu og underholdning.

Wallman Viva. 2022. Foto: NS.

Der er tryk på lige fra starten, de unge, smilende tjenere er effektive og hurtige, der er ingen slinger i valsen, hverken hos danserne, sangerne eller akrobaterne, som der er tre vanvittig dygtige af.

Wallmans koncept er svensk, navnet ligeså, mens formen vel skal søges i de utallige underholdningsetablissementer, som florerede i ikke mindst mellemkrigstidens Berlin. Det gav glemsel i nogle få timer. Vi kender stemningen fra diverse film, bl.a. fra ”Cabaret”, hvor Liza Minelli er den forvirrede sangerinde, der rutsjer rundt i den delikate, politiske situation.

Wallman. Viva. 2022. Foto: NS.

Sådan er det heldigvis ikke lige nu i København i den smukt restaurerede cirkusbygning, der med Wallman har fundet et levedygtigt koncept. Et nyt Dinnershow 2022 er nu tilbage efter de triste corona-år.

Opstrammet og flot er det med den høje, engelsktalende, lettere udpolstrede dragqueen, Miss Megan Moore. En solid og effektiv konferencier, der kan sit kram og skifter kostume hele tiden.

Wallman. Viva. 2022. Foto: NS.

Der er aldrig ”huller” i hverken show eller i numre. Det kører, som var det hele indspillet, men det er vel blot en del af musikken, resten er live, hvor bl.a. pianisten Daniel Stigberger vækker positiv opmærksomhed.  Det fornuftige er, at der holdes igen med glimmer og guld næsten lige indtil desserten, men så går det grassat.  Og lige før kommer ”Badekarret”.

Wallman. Viva. 2022. Foto: NS.

Denne gang mindre vulgært med en smuk mandlig luftakrobat, der i høj grad diverterer de nærmestsiddende med vandpjask. På rituel vis er flere blevet iført plasticregnfrakker.   Joh, Wallman er også, eller ikke mindst, for stampublikummet.

Selvfølgelig ender det hele i det vildeste glimmerhalløj, men det bliver nu dejligt den dag, hvor vi slipper for det brasilianske karneval og kan koncentrere os om musikken, sangene og de stilfærdigt klædte optrædende.

Da Wallmans mission er at fylde huset nogle aftener om ugen, skal ingen klandres for, at både Elvis Presley og Abba er storleverandører af musik. Vi ved, at deres musik fungerer og skaber god stemning, så hvorfor ikke bruge dem.  De var og er bare bedre end utallige af efterfølgerne.

Wallman. Viva. 2022. Foto: US.

Dekorationerne, udover selve rummet, er også denne gang overraskende flotte og velfungerende med skiftende scener og med et markant lysshow, som aldrig bliver ”for meget”.

Og så er der maden. Meget imponerende, at Wallman lykkes med at servere den fineste, dampende mad til de mange hundrede gæster. Der er flere forskellige menuer og særintereesser, der skal opfyldes. Jeg havde i år valgt den veganske menu, og den var ekstrem velsmagende, ikke mindst suppen af bl.a. græskar og hovedretten med svampe. Der var ingen sure miner over, at man var på det veganske hold eller drak flere karafler isvand.

Se menuen nedenfor. Min ledsager fik den almindelige menu, der denne aften bestod af suppe, tapas, oksekød og dessert. Alt smukt serveret til stor glæde.  Vinen kan jeg ikke udtale mig om.

Der er mulighed for at bestille ekstra raffinementer så som skaldyr etc. Men uanset hvad, der lægges på, kan INGEN kuvertpris overhovedet nå op på fødevareministerens skattebetalte tur i byen med partifæller.  Og hos Wallman er der desuden musikalsk underholdning!

Derfor kan alle vel, uanset partifarve,  vove sig ind i cirkusbygningen!  NB jeg var inviteret af Wallman, ikke af nogen minister, selv om jeg er journalist.

Wallman. Viva. 2022. Foto: US.

VEGANSK MENU

Suppe
Wallmans signatursuppe (lavet med kokosmælk), serveret med brød

Tapas
Dampede Bao med knoldselleri og asiatisk krydret mayonnaise

Hovedret
Ramensuppe med nudler, marinerede svampe og blomkålstempura

Dessert
Blåbærkage
Chokolademousse med bær

 

Medvirkende, bl.a.:

Miss Megan Moore/ Værtinde & Drag Queen

Robert Lukian /Sanger & showkaptajn

Svante Hof/ Guitarist

Daniel Stigberger/ Pianist

 

www.wallman.dk

2 tanker om “Wallman VIVA dinnershow. 2022.

  1. Helle Bertram

    TAK for fin gennemgang af kvaliteterne ved årets Wallman Dinnershow.. Det var en fornøjelse at opleve den sammen med dig og din ledsager – og at genopleve den her i ord og billeder /Helle Bertram

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *