Kulturkupeen

Revyen i Helsingør, 2021.

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Revyen i Helsingør 2021.

Der blev taget hul på en ny revytradition i Helsingør for to år siden. Nu er folkene tilbage, dog i et større rum i den smukke, nyrenoverede Industriforeningen på Stengade. For her er mere plads til Corona-gæster og de fire aktive skuespillere og en enkel pianist foran scenen.

Revyen er lidt anderledes end de fleste, stilfærdig i tempo, simpel og elegant i påklædningen og  med flotte overgange fra nummer til nummer, der aldrig er for lange. Samtidig er revyen bevidst om ikke at gå over stregen, krydse grænser, men lidt vovet vil den gerne være og giver underholdning i den klassiske revytradition med politisk satire. Her sejrer et nummer om Jacob Ellemanns drøm om magten: “Hvis jeg blev minister” på melodien ”If I was a rich man” fra ”Spillemand på en tagryg”. Flot eksekveret af den unge musikalske og veldansende Simon Nøiers.

Faktisk har hver af skuespillerne mindst et glansnummer og heldigvis for det. Le Münster-Svendsen gør det overbevisende som en offentligt ansat, alt for smilende, læspende dame, der bare skal have folk ud af landet på kontoret for”tilknytningsforhold”.

Revyen i Helsingør, 2021. Pressefoto.

Sune  Svanekier spille hr Swan.n fra Matador med paryk og en meget overbevisende stemme, mens Dan schlosser  gang på gang kommer frem foran det blå tæppe og underskylder alverdens bitte små fortalelser etc. Vi lever jo i en tid, hvor alt kan blive opfattet på den forkerte måde. Også den velspillende pianist, Catrine Frølund, griber på et tidspunkt mikrofonen og kommer med en sød og personlig sang om at være eller netop  ikke være Phillip Faber, hvis efternavn i øvrigt rimer på taber og laber.

De fleste af topnumrene ligger af en eller anden grund i anden del af revyen. Det giver lidt slagside, da revyen har lidt svært ved at komme op i tempo. Der bruges for lang tid på at sige, at det er en revy, nr. to eller tre, men det ved vi jo godt.

Mads M. Nielsen har instrueret. Det er som om, han er mere tilstede efter pausen, hvor det hele fungerer upåklageligt.

Revyen i Helsingør, 2021. Pressefoto.

De fleste af aktørerne har en forbindelse til Helsingør og omegn, bl.a. Espergærde. Det havde ikke gjort noget med lidt mere lokalkolorit udover slutsangen ”Forelsket i Helsingør (København). For Helsingør rummer masser af historie, historier, anekdoter og kulturpolitiske beslutninger.

Heldigvis lander revyen flot og får i øvrigt på en ret elegant måde vendt både Joy Mogensens tomme kulturpolitik, den aktuelle, løbske #Metoo stemning og udrejseordrer til almindelige mennesker. Oveni mere klassisk revystemning samt et interessant, jazzet åbningsnummer.

Allerede i første akt er der også en sjov overraskelse, da hele det lokale brassband pludselig står på scenen og blæser. Men så bliver de ”hjemsendt”. Et ekstra nr. havde ikke gjort noget.

Sommerrevyer indledes ofte med middag. Her i Helsingør er maden i top, igen i år leveret af Restaurant Strejf.  Den fortræffelig mad var lørdag aften  bl.a. bagt laks efterfulgt af varm lyssej og raffinerede grillede grøntsager. Igen politisk korrekt, intet overflødigt Co2 udslip.   Næste år er vi sikkert alle sammen veganere, og køkkenet vil følge trop!

Dejligt at der er taget hul på en ny tradition. Velkommen til Revyen i Helsingør i gode omgivelser med dejlig mad. Og holdet skal vide: vær’ ikke  bange for lidt lokalkolorit. De fleste af os kommer jo fra byen eller oplandet.

Skuespillere: Simon Nøiers, Le Münster-Swendsen, Dan Schlosser, Sune Svanekier
Kapelmester: Catrine Ullerup Frølund
Instruktør: Mads M. Nielsen
Producent: Claus Reenberg
Restauratør: Strejf v/Jakob Christensen
Fotograf: Joel Münster-Swendsen

 

NB Kun i JUni – fra torsdag til lørdag.
www.revyenihelsingor.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *