Kulturkupeen

EIFFEL

∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Det 300 meter høje ikoniske Eiffeltårn er konstrueret af ingeniøren Gustave Eiffel i forbindelse med Verdensudstillingen i Paris i 1889. Et imponerende bygningsværk, der peger mod himlen og vide horisonter.

Foto: Angel Films

I filmens første scener bliver vi introduceret til Gustave Eiffel(Pierre Deladonchamps), som befinder sig på toppen af sin karriere, efter at have afsluttet sit ingeniør arbejde i forbindelse med bygningen af Frihedsgudinden i New York. Han er dygtig, ser godt ud og er damernes mand. Den franske regering opfordrer ham til at designe et spektakulært værk til verdensudstillingen, men Eiffel er ikke begejstret for regeringens ideer og takker nej.

En dag møder han Adrienne(Emma Mackey), en smuk og mystisk kvinde fra hans fortid. De falder for hinanden igen, og hun bliver hans muse, som inspirerer ham til at udtænke det storslåede tårn, som senere viser sig at blive Paris’ vartegn.

Foto: Angel Films

Hans mål er et projekt, der rækker ind i fremtiden mod stjernerne. Han ønsker med sin vision at trodse tyngdekraften samtidig med at fokusere på kærligheden til sit fædreland. Han ønsker at  fremme byens internationale indflydelse og dens plads i verden.

I filmen følger vi to sideløbende historier. EIFFELS arbejde med at konstruere tårnet og en kærlighedshistorie mellem de to tidligere kærester.

Den franske instruktør Martin Bourboulon som står bag filmen siger:  Da jeg hørte om det ambitiøse filmprojekt var jeg straks tændt: En episk romantisk kærlighedshistorie fortalt med opbygningen af et af verdens mest berømte monumenter som baggrundstæppe

Foto: Angel Films

Den 44 årige Pierre Deladoncchamps er fortræffelig som den visionære EIFFEL. Han er en energisk mand med en særlig udstråling, på en gang dybt charmerende og frygtløs.

Den 26 årige Emma Mackey yder også en glimrende indsats som Adrienne. Hun er en smuk, feteret og mystisk kvinde fra det bedre parisiske borgerskab. Hun er klar over sit eget værd og spiller sine kort derefter.

EIFFEL er et visuelt flot historisk drama. Da filmen foregår i slutningen af 1880 erne er der i vid udstrækning gjort brug af special effects. En gang imellem bliver det lige i overkanten, men tidsbilledet fungerer generelt godt, og Paris er som altid indtagende.

Filmen er en kærlighedshistorie ikke blot mellem to mennesker, men også til byen Paris. Den er en lære i, at man for at nå sine mål på den ene side må være modig og tro på sig selv. På den anden side må man, hvis man vil lykkes, også gå til arbejdet med en vis ydmyghed. Grundlæggende kan filmen tolkes som en kærlighedserklæring til Paris, filmmediet og ikke mindst modet til at leve sine drømme ud.

En visuel flot og underholdende film.




Trailer: Angel Films

Instruktør: Martin Bourboulon

Premiere 27. oktober

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *