Kulturkupeen

DR-nyheder ligger på hjul – endnu engang.

DR igen

Kommentar / Ulla Strømberg.

DR stoler tilsyneladende ikke på sig selv. DR-Nyheder ligger på hjul. Nyhedsafdelingen har vist svært ved selv at finde stof og lever derfor af og på avisernes research. Nyeste eksempel er i går, d.15.1., hvor Operaen holdt 10 års jubilæum, og Politiken prydede sin forside med en analyse af operaens manglende gennemslagskraft.

I de seneste år har færre besøgt operaen. Antallet af optagede sæder er næsten halveret fra 2008 til 2013. Det får DR P1 Nyheder kl.12.02 til at have historien, fordi den har stået i Politiken samme dag. Men hvad med DRs egne afdelinger, hvor både musikkyndige, kulturpolitisk orienterede og samfundsanalytikere står på lønningslisten? Hvorfor har de ikke kunnet levere problemstillingen tidligere? Det er jo en gammel nyhed, som fremkom ved 2013-regnskabernes offentliggørelse.

Der er ingen undskyld. Men én forklaring kan være, at DR ikke stoler på egne medarbejdere, men først tror på en journalistisk historie, når Politiken har offentliggjort den. En anden…., nej, 3000 medarbejdere i en medieorganisation med et licenstilskud på mere end 3,6 milliarder kroner kan ikke alle sove i timen.

Lyt med ved næste nyhedsudsendelse i radio eller TV – og check dagspressen. Langt de fleste nyheder har allerede været trykt eller lagt på nettet af andre medier! Kan vi være tjent med det?