Kulturkupeen

A simple favor

∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Nære veninder hænger ikke på træerne. I hvert fald Ikke hvis man er den let naive Stephanie(Anna Kendrick), hovedkarakteren i A simple favor. Hun har ingen og er enlig mor til en søn på seks år. Hun klarer dagen og vejen ved at live streame sin Mommy Blog, hvor hun kommer med gode råd om børnepasning, mad og andre børnefamilie venlige emner.

En eftermiddag, da hun skal hente sin søn i skolen, møder hun Emily (Blake Lively), der inviterer Stephanie og søn med hjem på en legeaftale. Emily, der har en søn på samme alder, er en selvsikker, rig og moderne kvinde, med et toptunet job i modebranchen og en ligeså kæreste. Hun bor i et imponerende hus og er altid leveringsdygtig i stærke gin og tonics.

Emily og Stephanie bliver hurtigt venner-det mener Stephanie i det mindste- og en eftermiddag beder Emily Stephanie om en lille tjeneste. Hun spørger Stephanie, om hun ikke lige vil se efter hendes søn, da hun har et møde i byen. Den lille tjeneste bliver dog noget kompliceret, da Emily forsvinder sporløst. En større politiundersøgelse går i gang, og snart tager den ellers forsigtige og sky Stephanie sagen i egen hånd og forsøger at finde ud af, hvad der er sket med hendes veninde.

Filmen bygger på Darcey Bells debutroman af samme navn fra 2017. Filmrettighederne blev solgt før bogens udgivelse, hvilket er noget usædvanligt for en debuterende forfatter.

Vi befinder os genremæssigt mellem komedien og thrilleren, og som sådan fungerer filmen godt. Kendrick og Lively er i nogle af scenerne rigtig morsomme. Dialogen er kvik screwball agtig, hvor de ene oplagte replik nærmest falder over den anden. I andre scener er Emily skrækindjagende. Det ord, der trænger sig på, når hun går i aktion er psykopat. Hun kan finde på hvad som helst. Og hun gør det.

Historien handler grundlæggende om hemmeligheders natur, og den indflydelse de har på vores liv og vores forhold.

Rent visuelt ser vi billeder med stærke pangfarver, hvilket tilfører en særlig dynamik til historien.

Bag filmen står instruktøren Paul Feig. Han er især kendt for sine kvindecentrerede komedier f.eks, Brudepiger(2011), The Heat(2013), Spy (2015) og en remake af Ghostbusters(2016). En erfaren herre inden for komedie genren.

Filmen kammer ind imellem over og bliver for konstrueret, men alt i alt er A simple favor

Sjov og underholdende.

Instruktør:  Paul Feig

Fotos og trailer: Nordisk Film Distribution

Premiere: 27. september 2018