Kulturkupeen

Anglomania – nyt dansk kulturtidsskrift.

Anbefaling af Ulla Strømberg.

Anglomania!

Et nyt tidsskrift har set dagens lys. Titlen er rammende, for kvinden bag tidsskriftet, Lise Lotte Frederiksen, er bidt af en gal englænder. Engelske romaner, tv-film, gammel kultur og arkitektur, alt kan begejstre hende, og nu skal alle oplevelserne deles med os andre.

Anglomania nr.1. er netop udkommet og ser nydeligt ud i behageligt layout, mat papir, store billeder, simpelthen smukt.

Forsiden af det nye tidsskrift: Anglomania.

Forsiden af det nye tidsskrift: Anglomania.

Tonen i første nr. slås halvmuntert an og viser en del af bladets spændvidde. Der er både rejsetips til byen Bath, noget om Brexits hovedpersoner, Boris Johnson og Theresa May, lidt om maleren Gainsborough, Jane Austen og om den yngre skuespiller Benedict Cumberbatch (ham fra den nyeste Sherlock Holmes – serie). Dvs. klassisk dannelse garneret med lidt for husarerne og dameklubberne.

Det er vist på rette tidspunkt at markere sin kærlighed til Old England. DR er netop ved at sende en fast korrespondent derover for at berette om, hvad der sker i livet efter EU. Vi er alle nysgerrige.

Tidsskriftet er ikke politisk, understreges det. Og kender man Lise Lotte Frederiksen, som er tidligere gymnasielærer og i de seneste år ikke mindst har formidlet kultur, historie og litteratur på byvandringer og på kulturrejser (via Peter og Ping), så er der vitterlig ingen politisk dagsorden. Kun glæden ved at blive klogere.

Forfatterne er en blanding af gode journalister og folk med kærlighed til enten litteratur eller andet – og sådan vil det vist fortsætte. Der er også boganmeldelser.

Det jeg savner lige nu er flere faktabokse og gerne ekstra fodnoter. Når nu Dr. Johnsons historie fortælles, er det da godt at vide, at der er et lille museum om ham i London (der hvor han boede i City) og ligeså med palladianisme, dvs. den italiensk påvirkede arkitektur i England, så har vi brug for at vide mere og få gode henvisninger og ekstra rejsetips. Ikke mindst her vil magasinet kunne gøre rigtig fyldest.

Tidsskriftet koster 100,- i abb. kun 60 kr – og vil udkomme fire gange om året. De følgende numre vil bl.a. omhandle Shakespeare og engelsk havekunst.

www.anglomania.dk