Menu Luk

Af Eva Zierau.

Omtale af første afsnit.

Så er den her igen. Og nu for 8. gang. Serien, der blev sendt første gang 30. december 2013 og voksede til at blive den mest sete serie i TV2’s historie med op til 1,5 millioner seere hver uge.

I starten på den nye sæson befinder vi os i sommeren 1941. Det er over et år siden, at Hitler besatte Danmark, som langsomt har vænnet sig til tyske soldater på gaden, restriktioner af forskellig art og færre varer på hylderne.

Andersens Badehotel er ved at åbne for sommergæsterne. Hotellets leder Amanda(Amalie Dollerup) har allerede før hotellets åbning meddelt sine velhavende stamgæster, at tyskerne har beslaglagt nabohotellet længere nede af stranden, således at gæsterne, under deres velfortjente og afslappende ferie, sandsynligvis kommer til at støde på tyske soldater, når de bevæger sig udenfor hotellet for at bade i Vesterhavet. Inderst inde frygter hun, at tyskerne også vil kræve at komme indenfor på hotellet, hvilket måske vil få gæsterne til hurtigst muligt at rejse hjem igen. Men hun behøver ikke at bekymre sig. Stamgæsterne kan ikke forestille sig, at tilbringe en sommer uden at bo på Andersens Badehotel, så de tjekker talstærkt ind, og indtil videre går alt stille og roligt. Som skuespiller Edward Weyse(Jens Jacob Tychsen) siger: Hvis bare vi lader som om, de ikke er der, så er de der ikke. Helt så enkelt skal det snart vise sig ikke at være.

Foto:Mike Kollöffel

I dette første afsnit af Badehotellets 8. sæson møder vi endnu engang mange af de folkekære karakterer fra tidligere sæsoner herunder hidsigproppen grosserer Madsen og fru Therese (Lars Ranthe og Anne-Louise Hassing), den nervøse tobaksfabrikdirektør Alice Frigh (Anette Støvelbæk), der er plaget af økonomiske problemer, efter at kvindebedåreren Johan Ramsing (Rasmus Botoft) har franarret hende en formue. Derudover de vidt forskellige ældre søstre Lydia Vetterstrøm Ploug (Sonja Oppenhagen) og Fru Fjeldsø (Birthe Neumann) m.fl.

Foto: Mike Kollöffel

Der er også kommet nye gæster til i denne sæson, herunder arkæologen Claus Willumsen (Andreas Jebro). Lydia er dybt fascineret af arkæologers udgravning af Gorm den Gamles jordiske rester i Jelling. Han leder efter Gorm den Gamle siger hun begejstret til sin søster. Er han da blevet væk? svarer hun lakonisk uden at fortrække en mine. Lydia lader sig ikke slå ud og griber chancen for at få den unge mand til at holde et lille foredrag for gæsterne om de arkæologiske fund. Snart viser det sig, at han måske ikke har helt rent mel i posen. Vi ser også lige et kort glimt af teatermaleren på Det Kongelige Teater, Svend Damm (Lars Mikkelsen) en god bekendt af Edward Weyse.

Foto: Mike Kollöffel

Badehotellets nye sæson tegner godt. For folk, der ikke har samtlige sæsoner present, kan første afsnit af sæson otte godt virke lidt indforstået. En ultrakort opsummering af de sidste sæsoner kunne have været en god ide, før det dette afsnit. Der er mange karakterer at holde styr på. Når det er sagt, er afsnittet velskrevet, sjovt og charmerende og skuespilpræstationerne over en kam glimrende.

Badehotellet giver som andre historiske tv-serier indsigt og indlevelse i en virkelighed, der er fjern fra den, vi lærte om i historiebøgerne. Historiske tv-serier fokuserer typisk på enkeltskæbner fremfor historiske fakta. Dette er med til at skabe fornyet interesse for historiske epoker, skikkelser og hændelser. Og så er de historiske tv-serier, som vi kan spejle os i, ofte stærkt underholdende.

Det gælder også for Badehotellet. Så sæt jer trygt til rette i sofaen og tænd for TV 2 på mandag kl. 20.00, hvor andet afsnit af den nye sæson ruller over skærmen.

Manuskriptforfattere: Hanna Lundblad og Stig Thorsboe

Konceptuerende instruktør: Fabian Wullenweber

Stillfotograf: Mike Kollöffel

Trailer: TV 2 og TV2 PLAY

Premiere: 1. februar 2021

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *