Menu Luk

Bog: Bullet Journal Metoden af Ryder Carroll.

Kommentar af Ulla Strømberg.

Hvordan du får styr på dit liv, dine opgaver, dine aftaler.

Med stor entusiasme kastede jeg mig over bogen med den varemærkebeskyttede titel: Bullet Journal Metoden. Det var måske lige det, jeg havde brug for. Men hvor blev jeg skuffet efter de første sjove og meget amerikanske sider. Her fortæller forfatteren om sine egne problemer som barn, hvor han fik eller ikke fik en eller anden bogstavsdiagnose. Han kunne ikke holde styr på noget. Men så så han lyset og begyndte at systematisere sit liv via nedskrevne lister og skemaer. Og vupti – så gik det hele meget bedre og ligefrem godt.

På dette tidspunkt i læsningen begyndte jeg at bladre hen til nogle eventuelle skemaer, men der kom mere snak og et par fikse tegninger uden forklaringer, så mere snak, anekdoter etc. for siden, endelig på s. 118 at opvise søde tegninger af notesbøger.

Men er man så gammel som jeg, kan man nok huske den danske Claus Møller og hans Time Maneger som egentlig var nemmere: skriv op, hvad du skal i dag – i denne uge – i denne måned—streg ud når det er gjort – og overfør resten til næste måned. Så har du styr på dine opgaver.

Og sådan har jeg og sikkert mange andre gjort igennem hele livet. På papir. Og vi er forblevet tro mod papiret.

I denne ”Bullet Journal Metode”, som i dag er patenteret etc. er der yderligere tilføjet en indeksering, så man kan krydschecke sine forskellige opgaver. Det lyder fornuftigt, men jeg nåede ikke frem til at kunne forstå, hvad det gik ud på.

Bogen er fikst lay outet, på 312 sider(!) og lidt for meget en selvhjælpsbog, der også vil tale om mental renselse etc.

Havde jeg været redaktør, skulle bogen være på 60 sider med klare, tydelige skemaer. Ideen er god nok. Især for folk, som ikke allerede har fundet på at holde styr på deres opgaver via en god, gammeldags notesbog.

 

Altså hus forbi hos mig.  Jeg klarer mig med min egen notesbog, papirkalender og nul anekdoter.

www.rosinante.dk