Kulturkupeen

Bond 25. No Time to Die

∗∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Flot afslutning på Daniel Craigs karriere som James Bond.

No time to Die er den 25. James Bond film. Filmene bygger som bekendt på den engelske efterretningsagent, forfatter og journalist Ian Flemmings(1908-1964) i alt 14 bøger om agenten James Bond.

Den første film var Dr. No (1962). Siden er der produceret 24 flere film b.l.a. den ikoniske Goldfinger(1964) med Sean Connery, For Your Eyes Only (1981) med Roger Moore og Golden Eye(1995) med Pierce Brosnan. Daniel Craig har spillet Agent Bond i de sidste fem film herunder i Skyfall (2012) og Spectre( 2015).

Foto: Nicola Dove

Igennem årene har seks forskellige skuespillere haft rollen som Bond. Roger Moore nåede at spille rollen hele syv gange i perioden 1973- 1985 og er dermed den skuespiller, der har haft rollen flest gange.

I No time to Die er Bond blevet pensionist. Han nyder tilværelsen på Jamaica sammen med sin kæreste Madeleine (Léa Seydoux) og hendes lille datter. Idyllen slutter brat, da hans gamle ven Felix Leiter fra CIA beder ham om hjælp til at redde en kidnappet forsker. Bond har ikke specielt lyst til at genoptage sin tidligere profession, men opgaven viser sig at være så vigtig og konspiratorisk, at han indvilger i at hjælpe. Snart kommer Bond i karambolage med superskurken Ernst Blofeld(Christoph Waltz) og hans netværk, der er bevæbnet med ny ødelæggende teknologi.

Foto: Nicola Dove

No time to Die er en fejende flot finale for den 53 årige Daniel Craigs karriere som James Bond. Selve dramaet, hvor urealistisk den end er, hænger godt sammen og er sprængfyldt af spænding, gys og indimellem også humor. Bond er ikke kun en superhelt. Han tør også vise sårbarhed, hvilket gør figuren særlig interessant. Som i tidligere Bond film er der mange biljagter og skuddueller.

Produceren af filmen Barbara Broccolo siger; Der var mange plottråde og en masse historie, som vi gerne ville binde sammen i denne sidste film med Daniel Craig. Han supplerer ”Vi etablerede en kærlighedshistorie, og filmene har kredset om nogle særlige temaer, som jeg meget gerne ville være med til at afslutte. Det synes jeg er lykkedes… Temaer som kærlighed, hemmeligheder, bedrag og identitet er centrale i filmen. Selv siger Daniel Craig om sin ikoniske rolle: Denne rolle har været en stor del af mit liv i 25 år. Jeg er stolt af det, vi har opnået og den historie, som bliver afsluttet med No Time to Die. Det kan han også roligt være.

På trods af, at filmen, der varer knap tre timer, er for lang, er man godt underholdt til det sidste. Det skyldes ikke mindst Daniel Craigs præstation, men også filmens imponerende visuelle og lydlige udtryk. Der er sat alle sejl til med et væld af speciel effects.

Foto: Nicola Dove

No time to Die er Daniel Craigs flotte afskedssalut. En værdig afslutning på hans Bond karriere. Spørgsmålet trænger sig nu på. Hvem bliver den næste James Bond? Bliver det en kvinde? Vi har allerede den sorte kvindelig hårdtslående agent Moneypenny, som blev introduceret i Skyfall med på holdet. Vi får se hvad der sker.

Indtil videre kan det varmt anbefales at gå ind og se No time to Die,også selv om man ikke er glødende James Bond fan. En flot lavet og underholdende film.

Instruktør: Cary Joji Fukunaga
Trailer: SF Studios

Premiere: 30. september

Censur: Tilladt for børn over 11 år

Varighed: 164 minutter

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *