Kulturkupeen

DRUK Oscar-nomineret.

Notits.

Af Eva Zierau.

Det amerikanske Academy of Motion Picture Arts and Sciences  tildelte i går hele to Oscar-rnomineringer til Thomas Vinterbergs film DRUK. En for Bedste Udenlandske Film og en for Bedste Instruktør. Det samme skete tilbage i 1989 for Bille Augusts film Pelle Erobreren, som også modtog to Oscar-nomineringer. En for Bedste Fremmedsprogede Film og en for Bedste Mandlige Skuespiller(Max von Sydow). Den vandt en Oscar for førstnævnte.

Foto: Henrik Ohsten

DRUK, der havde premiere i september 2020, handler om fire halvgamle og trætte gymnasielærere, der på baggrund af en norsk filosofs tese om, at mennesket bliver lykkeligere og mere kreativt ved konstant at have 0,5 procent alkohol i blodet, beslutter sig for at afprøve tesen, hvilket får dramatiske følger.

Otte danske film har indtil videre vundet den eftertragtede statuette. Ud over Pelle Erobreren kan bl.a nævnes.Gabriel Axels Babettes Gæstebud(1987) og Susanne Biers Hævnen.(2010).

Foto: Henrik Ohsten                                                                                                                                                    Selve Oscar-uddelingen anses for at være en af de vigtigste prisuddelinger i verden og transmitteres årligt til mere end 200 lande. Hvordan den rent praktisk kommer til at foregå i år under pandemien, er endnu uvist.

Herhjemme har DRUK solgt over 800.000 biografbilletter.

Foto: Henrik Ohsten

Stort TILLYKKE til Thomas Vinterberg og hele hans hold bag filmen. Vi krydser vi fingre.

Instruktør: Thomas Vinterberg

Manuskriptforfattere: Thomas Vinterberg og Tobias Lindholm

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *