Kulturkupeen

Encanto

∗ ∗ ∗ ∗ 

Anmeldelse af Eva Zierau.

Sjov og underholdende Disney film.

I Disneys nyeste tegnefilm Encanto befinder os i Columbias bjerge i Sydamerika. Her møder vi den eventyrlige familie Madrigal, en stor familie hvor flere generationer bor under samme tag, og hvor de alle undtagen vores lille heltinde Mirabel har magiske evner. Mirabels ene søster Luisa er som Pippi Langstrømpe superstærk, kan vælte mure og bære på seks æsler på en gang. Hendes anden søster sanglærken Isabella er så underskøn, at hun kan få enhver ungersvend til at falde på knæ for at fri til hende. Hendes mor har helbredende kræfter og Mirabels nevø kan tale med dyrene. Mirabel har ingen særlige talenter.

Plakat:: Disney

En dag opdager familien, at stedets magi er i fare for at forsvinde. Det viser sig, at den eneste, der trods alle odds, kan få magien tilbage er Mirabel.

Den Oscarvindende instruktør Byron Howard, som sammen med Jared Bush har instrueret Encanto siger: Vi tænkte, at det ville være fantastisk at fortælle en historie om en hel familie og ikke kun nogle enkelte karakterer. Vi ville prøve at forstå den komplekse dynamik, der findes i store familier.

Foto: Disney

Det er de kommet godt fra. Der er mange forskellige og genkendelige typer i filmen, hvilket skaber en særlig dynamik i historien. Filmen er et medrivende, visuelt imponerende og humoristisk eventyr om at finde sig selv, og stå ved den man er. Interessant er det,  at vi ikke finder nogen skurke i filmen.

Som i andre Disney film f.eks, Alladin og Vaiana, er Encanto, der bygger på den klassiske Disney formel, spækket med iørefaldende sang og musik. Man bliver simpelt hen i godt humør af den. Musikken er skrevet af den Emmy- Grammy- og Tony-vindende Lin-Manuel Miranda som også skrev musikken til Vaiana.

Foto: Disney

Alt i alt er Encanto en underholdende, sjov og visuel super flot Disney film. Moralen er familien frem for alt. Jeg glæder mig til at invitere familiens børn i biffen og se den. De skal nok blive begejstrede.

Filmen vises med danske stemmer.

Instruktører:  Jared Bush og Byron Howard

Varighed: 109 minutter
Trailer: Disney

Premiere: 25. november i biograferne og på Disney Plus 24. december 2011.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.