Kulturkupeen

Folk og Røvere i Kardemomme By

∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Indrømmet. Jeg har et blødt punkt for den norske forfatter Thorbjørn Egners bog Folk og Røvere i Kardemomme By fra 1955. Man bliver simpelt hen i godt humør af den historie, og de charmerende karakterer i Kardemomme By. Den er blevet vist på teater et hav af gange, hvilket Ulla Strømberg her på bloggen  for nylig har skrevet om i forbindelse med forestillingens 40 års jubilæum på Bellevue Teatret.

Nu er røverne Kasper(Niels Olsen), Jesper(Jon Lange) og Jonathan(Frederik Cilius), den skrappe tante Sofie(Neel Rønholt) og den talende kamel(Stig Rossen) gået til filmen. Det går ikke stille for sig og lever op til forventningerne.

Foto: Qvisten Animation / Copenhagen Bombay

Kardemomme By er en hyggelig lille by, hvor alle kender hinanden, og så har de rundt regnet verdens flinkeste politimester Bastian(Niels Ellegaard), som passer på såvel beboere som byen.

Alt ånder fred og idyl, lige indtil de tre røvere går på tyvetogt om natten og stjæler skinke, brød og andre lækkerier. De bor sammen med en stor løve, så ingen tør gribe ind. En mørk nat finder de på at røve Tante Sofie. Hun kan jo passende hjælpe med at holde hus for og lave mad til røverne. Det går imidlertid ikke helt efter planen.

Foto: Qvisten Animation / Copenhagen Bombay

Alle de velkendte sange som f.eks. Politimester Bastians vise, Røvervisen, Jeg er en Papegøje fra Amerika og tante Sofies sang Uhadada er strøet med en bred pensel ud over hele filmen. Man kan ikke lade være med at nynne med og humørbarometeret får lige et nyk opad

Folk og Røvere i Kardemomme By er en musical for de små. Karaktererne bryder med jævne mellemrum ud i sang, hvorefter fortællingen fortsætter. Tempoet er højt, men ikke højere end at mindre børn kan følge med.

Filmen er instrueret af den norske Rasmus A. Sivertsen, som også har stået bag Dyrene i Hakkebakkeskoven, Måneskin i Bakkekøbing og Jul i Bakkekøbing .

Foto: Qvisten Animation / Copenhagen Bombay

De danske stemmer gør sig godt. Man er i fint selskab med både folk og røverne i byen.

Folk og Røvere i Kardemomme By er en sød og sjov filmatisering af Thorbjørn Egners børnebog.  Så skulle vinterferien gå hen at blive grå og regnfuld, kan man roligt invitere de 4 til 7 årige en tur i biffen.

Instruktør: Rasmus A. Sivertsen
Trailer: Qvisten Animation / Copenhagen Bombay

Premiere: 9. februar 2023

En tanke om “Folk og Røvere i Kardemomme By

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *