Kulturkupeen

Folketeatret på turné med gl. farce

pressefoto. Jesper Asholt i Kirsten Brinks scenografi

pressefoto. Jesper Asholt i Kirsten Brinks scenografi

∗∗∗

Hvem støver af – på turné med Folketeatret

/Ulla Strømberg.

Ikke et ondt ord om komedier. Det er godt at le af sig selv og af andre. Derfor er en af Folketeatrets opgaver da også at finde velegnede stykker, som kan leve op til forventningerne og gå på turné til alle landets teaterforeninger. Neil Simon burde være et hit, selv om han har nogle år på bagen. Folketeatret har derfor allieret sig med stand up’eren Sebastian Dorset for at sikre, at replikkerne er up to date.

The odd Couple, som den legendariske film hed med samme tekst, handler om to fraskilte mænd, som skal forsøge at leve sammen, men det viser sig at være ligeså svært som at forblive i et almindeligt ægteskab. Her på Folketeatret er historien tillige blevet af-amerikaniseret og henlagt til middelklasse-Danmark blandt ca. 45 årige mænd.

Men lystspil skal times, og ikke alle skuespillerne har ved forpremieren replikkerne indopereret, så de føles naturlige. Dog klarer Jesper Asholt sig formidabelt som den lille tørvetriller, mens Jacob Lohmann samt to store damer, Marie Mondrup og Marie Knudsen Fogh, fungerer fortræffeligt i scenografen Kirsten Brinks vellignende ikeakøkken. Så når replikkerne sidder – og der er renset lidt ud i de tv-agtige vittigheder, skal det nok blive muntert og samtidigt ligne den hverdag, man netop flygter fra ved at gå i teatret.

Folketeatret , turné, efteråret 2014

Forfatter: Neil Simon

Instruktion: Jacob Schjødt

Scenograf: Kirsten Brink