Menu Luk

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

“For hyggens skyld” sommerkabaret på Fyrkroen ved Gilleleje.

Det blev en fin aften – vejret var smukt, havet viste sig fra sin bedste side, maden var god og underholdningen i top denne fredag aften på Fyrkroen ved Gilleleje.

For hyggens skyld. Fyrkroen. Foto: US.

Det er en god idé at tage en all inklusive aften med både mad og underholdning, for med Liselotte Norup, Ann Hjort, Ole Rasmus Møller og musikeren Niels Bugge er det ikke blot hyggeligt, det er underholdende og morsomt.

Den treretters menu er lydefri: Gravet laks, kalvefilet med rodfrugter og lidt is med frugter og så er der ellers underholdning, hvorunder kaffen kan nydes. Man bliver siddende ved bordene i det pæne lyse krolokale med panoramaudsigt over Kattegat og med Kullen lige overfor på den svenske kyst.

Kabaret-opsætningen er uprætentiøs. Langs en lys væg i den lange krostuen er opstillet nogle barstole – og bagved en lille hylde til alle remedierne,  og ude på højrefløjen huserer  musikeren Niels Bugge på forskellige instrumenter, primært guitar.

Der er hverken glimmer eller guld i kostumerne – men chikke nutidsklæ’r og super høje hæle til damerne: Lise-Lotte Norup i knald gul silkebluse med flæser og lange gule bukser, Ann Hjort i turkise silkebukser og blomstret sommerbluse.  Fint afstemt.

Efter besøg i et par af årets nye sommerrevyer med både tung politikersatire og alt for meget under bæltestedet og ”ude i busken” – er ”For hyggens skyld” en lise og så dejligt befriet for det mest vulgært anmassende og stereotype. For der satses på sjove, ironiske, almene tekster af Bl.a. Benny Andersen, Alberte, Lorca, Carl Erik Rasmussen og så skuespillernes egne tekster, som ikke falder igennem.

Når Lise-lotte Norup og Ole Rasmus Møller er et sur træt ægtepar, hvor der ikke er meget mere at sige, genkender man stemningen, eller når Ann Hjort og Liselotte Norup er to damer, der bare snakker om det hele – lige fra nye sko til alt muligt andet, som kun kvinder kan: Og en telefonsketch, hvor alle ringer op og får svaret: På mandag. Det offentlige har talt.

Den eneste anke er, at vi ikke ved, hvem der har skrevet hvad. Heller ikke det musikalske, men  pludselig dukker meget apropos Beatles sangen: ”When I am 64” op og bliver på dansk til: Når jeg bliver halvfjerds”, sikkert for at få fødderne til at passe.

De fire optrædende synes at vide, hvem deres publikum er: det modne, men aktive segment Derfor er Ann Hjorts lille charmerende tekst om, hvornår mændene holdt op med at pifte efter hende  vist også lige i øjet på det kvindelige publikum.  En enkel tekst kom tæt på bæltestedet, men sådan må det vel være, der skal jo afprøves grænser.  Med starten ”Goddag, goddag – og afslutningen ”Farvel, farvel, farvel” sang – fik den charmerende kvartet på behørig vis sat punktum for en god aften. Kan varmt anbefale, også selv om det regner – for det foregår indendørs.  Lige øst for Gilleleje.For Hyggens skyld

Fyrkroen ved Gilleleje:

Medv. Lise-Lotte Norup, Ann Hjort, Ole Rasmus Møller og Niels Bugge.

www.forhyggensskyld.dk

 

www.fyrkroen.dk

Der spilles indtil d.9. juni på ugens sidste dage.