Kulturkupeen

Forelsket i New York

∗∗∗∗∗

Af Eva Zierau.

Greta( Keira Knightley) og Dave(Adam Devine) er kærester. De er begge musikere. Hun skriver og komponerer. Han synger. Da han får tilbudt en pladekontrakt i NY, flytter de til USA. Karrieren tager nye højder, da en af Daves sange skal bruges i en film. Snart forlader han den ulykkelige Greta til fordel for sin agent og det solbeskinnede Hollywood.

Med knust hjerte fremfører Greta en af sine egne sange i en pub, hvor den fallerede og berusede pladeproducer  Dan(Mark Ruffalo), straks ser mulighederne i hendes talent og skrøbelige udstråling. Den scene vender vi tilbage til flere gange set fra forskellige personers perspektiv. Et godt greb, der giver mulighed for at uddybe karakterernes udvikling. Da Dan´s tidligere pladeselskab nægter at lave en demo med hende, tager han sagen i egen hånd. Han trækker på netværk, frivillige musikere og NY’s parker, undergrund og sidegader som kulisse for udendørs optagelse af demoen. Det er ikke kedeligt, for ingen by kan som NY få pulsen op og hjertet til at banke.

Den irske instruktør og manuskriptforfatter John Carney, som bl.a. har vundet en Oscar for musikfilmen Once(2006), står bag Forelsket i NY . Begge film udtrykker en smittende musikglæde.

Knightley og Ruffalo gør det godt som respektive Greta og Dan. Hendes sårbarhed og hans gåpåmod, da han endelig vågner op af sin døs, skaber en særlig dynamik mellem dem.

Forelsket i NY fyldt med dejlig musik både gamle kendinge og nye numre. Så trænger du til at få boosted  humøret, så gå ind og se den.

Premiere: 31. juli 2014