Kulturkupeen

Frost 2

∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Det er seks år siden den første Frost film havde premiere. Filmen, der handler om hvordan de to prinsesser redder Kongeriget Arendal, blev en kanon succes og modtog et væld af priser herunder to Oscars. På det tidspunkt var filmen den bedst sælgende animationsfilm nogensinde. De fleste piger i vores del af verden fra seks år og op har helt styr på hvem Elsa og Anna er. De har sandsynligvis dukker, bøger, spil, tøj og et væld af andet Frost merchandice liggende på deres værelse. Med den succes, kan man undre sig over, hvorfor det tog så lang tid før vi fik Frost II. Nu er den her.

Foto:The Walt Disney Company Nordic

Filmen begynder med et tilbageblik på prinsesserne Elsas og Annas barndom, hvor deres forældre forsøger at forklare pigerne, hvorfor Elsa er født med magiske kræfter. Elsa forstår ikke helt, hvad de mener, og da hun bliver ældre trænger dette spørgsmål sig på.

Foto:The Walt Disney Company Nordic

På et tidspunkt da begge forældre er døde, hører hun en lokkende stemme, som ingen andre kan høre. Hun føler sig draget af den og beslutter sig for at følge den. Hun kommer til en fortryllet skov, som har ligget i tågedis i over 30 år. Med sig har hun sin søster Anna, vennen Kristoffer, den finurlige snemand Olaf samt det trofaste rensdyr Sven. De begiver sig alle ud på en farlig rejse for at afdække en skjult sandhed om Elsas og Annas familie og den fortryllede skov. Filmen foregår tre år efter den første film.

Foto:The Walt Disney Company Nordic

Stilistisk og teknisk er filmen meget imponerende. Den har et væld af visuelt spektakulære scener i stærke klare farver. Der er en særlig flot scene, hvor hun ridder ud over sneklædte landskaber og havet til Issøen på en transparent hest.

På lydsiden hører vi det store forkromede symfoniorkester for fuld udblæsning. Og så er der sangene. Syv nye iørefaldende styk, som er spredt ud over hele filmen. Om der blandt disse findes en ørehænger som Let it go fra den første film, der både har vundet en Oscar og en Grammy, skal i skrivende stund være uvist. I bedste musical stil stopper sangene historiens fremdrift for en kort stund, hvorefter fortællingen ræser videre. Tempoet er højt. Alt dette og filmens imponerende visuelle effects giver Frost 2 et moderne touch i forhold til den klassiske Disney formel.

Foto: The Walt Disney Company Nordic

Filmen har mange plots og underplots. Nok lige i overkanten til mindre børn. Men overordnet fungerer historien godt og ikke mindst er snemanden Oluf en morsom og uforudsigelig figur. Han kan tage hovedet under armen, dele sig selv i tre stykker og er fuld af skøre påfund. Sjov detalje.

Filmen er inspireret H.C. Andersens klassiske eventyr Snedronningen, og er således også en fortælling om overgangen fra barndom til voksenlivet.

Man kan indvende, at der ikke er så meget fornyende ved Frost 2. Men den lever op til forventningerne. En  flot og underholdende film som piger fra 7 år vil elske.

Jeg har tænkt mig her i juleferien at invitere familiens børn på spinnesiden ind og se Frost 2, der bliver vist med danske stemmer. De bliver begejstret. Det er der ingen tvivl om.

Instruktører: Jennifer Lee og Chris Buck

Premiere 25. december 2019

Trailer:The Walt Disney Company Nordic
 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.