Kulturkupeen

Gooseboy

∗∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Fuld fart frem og i godt selskaber er essensen af Michael Wikke og Steen Rasmussens nyeste film Gooseboy. Makkerparret på respektive 60 og 70 år har i løbet af de seneste 35 år stået bag et hav af succesfulde radio og tv-underholdningsprogrammer på DR, samt diverse film som Hannibal &Jerry(1997) og Der var engang en dreng-som fik en lillesøster med vinger(2006).

Drengen Viggo(Thomas Refslund Ravn) bor alene med sin mor(Szhirley), i et moderne lejlighedskompleks. Mor har en burgervogn, hvorfra hun sælger bornholmer burgere, som består af boller med hele røgede sild med skind, hoved og hale. En ren lækkerbisken. Viggo, der er overladt meget til sig selv, lever og ånder for VR spillet Gooseboy.

Foto: Jan Pallesen og SF-Studious Production

Han har sommerferie, mor er som sædvanlig på arbejde og Viggo har ingen planer. Overfor bor pigen Vigga(Frida Luna Roswall Mattson), som heller ikke har planer for sin sommerferie. Hun er ikke til spil, men mere til det, der foregår i virkeligheden. Hun kunne godt tænke sig en kæreste og spørger Viggo, om han ikke kunne have lyst til lidt kæresteri. Det har den nørdede Viggo ikke. Ja, han ved slet ikke, hvad det vil sige at være kærester. Han vil hellere iført sin gåsemaske spille Gooseboy.

Foto: Jan Pallesen og SF-Studious Production

En dag crash-lander en vildgås på Viggos altan. Da han prøver at få liv i den, taler den ravjysk. Den hedder Nissemand, har brækket en vinge og kan derfor ikke selv komme videre. Den vil hjem til flokken, der er på vej nordpå. Viggo lover at hjælpe den, og sammen drager de to på en eventyrlig rejse mod nord for at finde dens familie.

Gooseboy er rent eventyr. Vel at mærke, et godt et af slagsen. Selve historien er totalt urealistisk. En dreng og en talende gås på vej alene op igennem storslået skandinavisk natur. Mads Gertsen, bedre kendt som onkel Reje, lægger stemme til den forvildede gås, hvis motto, hver gang der er noget der ikke passer den, er widder- wadder.

Der er ikke mindre end otte iørefaldende sange strøet ud over filmen, som bl.a. bliver udført af sangeren Szhirley, Caroline Henderson, Dario Campeotto, som alle har roller i filmen. Sangene er stemningsskabende og tilfører universet en hel særlig energi og dynamik.

I bedste Olsen Banden stil møder vi også detektiven Knud Heinesen(Ulrich Thomsen), der skal finde den forsvundne Viggo, klædt i trenchcoat, ternet habit, slips og jakke.

Foto: Jan Pallesen og SF-Studious Production

Der er dog noget, man kan undre sig lidt over, efterhånden som filmen skrider frem. I beboelseskvarteret hvor Viggo og Vigga bor, er der øde på gader og stræder. Det gælder også i Havnebadet, hvor børnene tager sig en dukkert og i fitnesscentret, hvor Vigga forsøger at undervise den skræmte Viggo i at klatre op ad en klatrevæg. Den dybere mening med det er ikke lige til at gennemskue.

Ud over de nævnte skuespillere er der flere kendte skuespillere med i filmen herunder Søren Malling, Rasmus Bjerg og Nicolas Bro.

Foto: Jan Pallesen og SF-Studious Production

Såvel voksne som børn spiller deres roller med stor entusiasme. Man fornemmer, at skuespillerne har moret sig kosteligt under indspilningen af filmen. Det gælder også de to hovedrolleindehavere børnene Frida Mattson og Thomas Ravn. Dem kommer vi nok til at se mere til.

Efterårsferien er tid til en tur i biffen. Gå endelig ind og se Gooseboy. En fantasifuld musikalsk film for hele familien. Man forlader biografen med et smil på læben.

Instruktør: Michael Wikke og Steen Rasmussen
Trailer:SF-Studious Production

Censur: Tilladt for alle

Premiere: 3. oktober 2019

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *