Kulturkupeen

Hallo, Aalborg Teater kalder. Ny live streaming igen i aften.

Kommentar af Ulla Strømberg.

Hallo, Aalborg Teater kalder. Ny live streaming igen i aften.

Peter Handke premiere hjemme i stuen, lørdag d.30.1. kl.19.00.

I

I disse tider er det jo velsignet, at andre har kræfter til at gøre noget ekstraordinært. Og det er netop, hvad Aalborg Teater gør. I aften med premieren på nobelprismodtageren Peter Handkes

DE SKØNNE DAGE I ARANJUEZLILLE.

Et kammerspil for to personer og ifølge forannonceringen: et eftertænksomt spil om livet i et par momenter. Samtidig synes det også at være en slags Lars Norén-efterfølger, men måske blottet for den nu afdøde svenske dramatikers hang til den dybdepsykologiske, neurotiske spleen, som er så karakteristisk for nutidsmennesker.  Aftenen vil vise, hvad Handke har på  hjerte. Handke er ikke spillet meget i Danmark.  En gang for 46 år siden opførte Boldhus Teatret ”Kaspar” – om Kaspar Hauser-myten,  et eksistentielt stykke om mennesket helt alene. Handkes nære kontakter til Serbien betød på et tidspunkt, at Gyldendal holdt op med at udgive hans bøger.

Men giv Peter Handke en chance i aften kl. 19.00 med start kl.18.40.

Det er ligesom i sidste uge gratis,og her er linket. De snilde kan få det over på tv’et andre må blive på computeren—men husk, det er direkte streaming.

 

AAT Stream

Aalborg Teaters norske direktør iscenesætter, og der er kun to på scenen/skærmen:

Kvinden Camilla Gjelstrup

Manden Martin Ringsmose

 

Det er kun en uge siden, at Aalborg Teater, som det førte kulturinstitution herhjemme, live streamede teaterpremieren på ”TINE” – en Herman Bang dramatisering. Det gik teknisk meget flot.

I dag har Politiken en større kommentar om teater streaminger. Journalisten er ganske kritisk og har delvis ret, men i disse tider er selve initiativet helt i orden. Alle teatre troede jo, at det ganske land ville genåbne allerede i begyndelsen af februar. Sådan blev det ikke, men derfor måtte også teatrene stå parat med rigtige forestillinger  og ikke transformerede produkter.   Det levende teater vil bestå, uanset hvad.

Jeg synes nu,  det er interessant nok med streaminger. Ikke at jeg bliver forført eller henført, men det sker jo heller ikke hver dag i teatersalen. Men det er godt at opleve nye teatre, skuespillere etc. og fornemme forskellige instruktørers intentioner.

Men det kan være afslørende, bl.a. for stemmerne, dvs. de enkelte skuespilleres evne til at skabe figurer via stemmen. I går så jeg en streaming via Lessingtage – en festival der i øvrigt slutter i morgen d.31.1. (Tidligere beskrevet her). Det var afslørende. En irriterende modernisering af Ibsens ”En Folkefjende” – og jeg hørte suffløren flere gange! Det går bare ikke. Men giv Aalborg teater en chance i aften.

AAT Stream

DE SKØNNE DAGE I ARANJUEZLILLE

Kvinden Camilla Gjelstrup

Manden Martin Ringsmose

Iscenesættelse Hans Henriksen

Scenografi Ditte Marie Tygesen

Oversætter og dramaturg Jens Christian Lauenstein Led

1.30 minutter

www.aalborgteater.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *