Kulturkupeen

Har du været i Bakkens Hvile?

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse/ Ulla Strømberg.

Bakkens Hvile med gamle og nye sange, kjoler og publikummer – er et besøg værd. 

Selv om Bakkens Hvile har 138 år på bagen, var det onsdag aften første gang, jeg besøgte stedet. En positiv overraskelse på alle fronter. Ærligt, redeligt og autentisk.

Foto venligt udlånt af  Holger Hagelberg. www.scanart.dk

Foto venligt udlånt af Holger Hagelberg. www.scanart.dk

Bakkens Hvile er kendt for sine syngepiger. Engang var de vist alle store, barmfagre, med kraftige kroppe og mere joviale end godt var. I dag er de nogle sjove, flotte, modne kvinder, der tilsyneladende godt kan lide at skifte outfit, for ikke mindst efter pausen var det et rent forvandlingsshow. Og hele tiden relativt hurtigt og gelinde – uden de store falbelader.

 

Repertoiret er det gamle, kendte, dvs. nogle gange får viserne nye, mere aktuelle tekster. Overraskende nok kredsede ikke så mange om ”under bæltestedet”, og bl.a. ”Gå med i Lunden” og ”Ska’ vi sove eller hva” går lige hjem. Det er kvindesange, vi får præsenteret af de 5 aktive damer og den flittige pianist Kenneth Sichlau på tangenterne.

Lokalet er charmerende, af træ med friske bøgeblade i loftet, en klassisk bakkebod. Man sidder ved borde og pæne lakerede træstole med røde plyspuder. På den lille bitte scene, med et tungt rødt velourtæppe, er der tumult, når de alle fem er på scenen foran et sjovt baggrundstæppe, som klippet ud af Akropolistæppet, dog uden ruin, kun med træer og balustrade. Og ikke at forglemme de famøse stole, som pigerne skal sidde på. For showet er næsten rituelt. De står ved rampen. De sidder på deres stole on the chorus line, eller de spjætter lidt med benene og kan smutte ned i salen og give blomster.

Foto venligst udlånt af Holger Hagelberg. www.scanart.dk

Foto venligst udlånt af Holger Hagelberg. www.scanart.dk

 

Torsdag aften var der en Se-og-Hør-parade af gæster med mange folketingspolitikere og Morten Messerschmidt, der jo lever sammen med over-bakkesangerinden Dot. ”I øvrigt sås”, som det hedder, Liberal Alliance, Dansk Folkeparti, Det Konservative – og den vist stadig partiløse Klaus Riskær Pedersen. De lo alle, ikke mindst når de selv blev nævnt oppe fra scenen.

Atmosfæren var hyggelig. For det gode er, at pigerne ved, hvad de kan og – hvad der ikke er mindst vigtigt: hvad de ikke kan. De skal ikke spille skuespil, de skal synge og være sig selv og  komme med sjove bemærkninger. Så fungerer det som et sjovt real old fashion show og bliver langt mere interessant at skue end den intellektualiserede version, som Nørrebro Teater serverede efteråret 2014.

Så gå på Bakken i Bakkens Hvile, hvis du alligevel skal et smut ud at handle eller spise i Korsbæk, for Bakken og Bakkens Hvile er tidslommer og gør det varmt og ægte, uanset om det er familien Varnæs eller Dot og co., man skal hjemsøge.

 

Medvirkende:

Dot Wessman, Lone Jensen, Tina Grunwald, Trulle Jansberg & Anne Dorthe Nielsen.

Pianist: Kenneth Sichlau.

Nye sange af bl.a. Kenneth Sichlau, Rasmus Krogsgaard, Sigurd Barrett, Ulla Jessen og Mickey Pless.

www.bakkenshvile.dk