Menu Luk

Af Ulla Strømberg.

Forestillingen blev på grund af Coronaen udskudt et år. Her er linket til anmeldelsen efter  premieren fredag d. 21. maj 2021:

https://www.kulturkupeen.dk/hobbitten-i-ulvedalene/

Hobbitten i Dyrehaven, sommeren 2020.

NB: Nedenfor følger forannonceringen af hele projektet – skrevet i 2019.

Det er blevet en elsket tradition at drage i Dyrehaven til friluftsteater, og endnu bedre er det, at samarbejdet imellem Det Kongelige Teater og Moesgaard Museum i Aarhus nu så fast, så hvert andet år spilles i København, og året efter opføres forestillingen i Aarhus. Dermed sikrer nationalscenen sig ca. 200.000 tilskuere til hver produktion. Men det stiller krav til forestillingen.

I de senere år har vi mødt danske og engelske konger, mens det tidligere var vor guldalderlitteratur, der af naturlige grunde fandt vej til Ulvedalene. Men for at samle så mange publikummer som muligt, skal der vist smæk for skillingen,  galopperende heste og vilde, ustyrlige stuntmen, ellers ….

Instruktøren Kasper Holten sidder nu i chefstolen på Det Kongelige Teater og står selv som instruktør på “Hobbitten”. For nogle vil det være ukendt land, for andre, inklusive Dronning Margrethe, er det en elsket fantasiverden af J.R.R. Tolkien.

Hobbitten. I Ulvedalene, sommeren 2020. Kasper Holten som instruktør ved pressemødet. Foto: Thomas Sjørup.

Men den mystiske verden vil nok passe fortrinligt til Dyrehaven og Moesgaard. Trolde og dværge er hovedpersoner, og i forestillingen vil de suppleres af store dukker, som kan agere på lige fod med de rigtige skuespillere. Hovedrollen er lagt i hænderne på Signe Egholm Olsen,  som spiller dværgen Bilbo Sækker. Hun bakkes op af en stor håndfuld mandlige skuespillere, flere vist til hest.

Hobbitten. I Ulvedalene, sommeren 2020. Ved pressemødet. Foto: Thomas Sjørup.

Kim Witzel, som tidligere har skabt scenografi i Dyrehaven, er scenografen, der skal forvandle de stilfærdige bakker om til et vildt univers. Den farverige og sprælske Ida Marie Ellekilde står for kostumerne. Jeanett Albeck, som lige nu kan opleves som Brøgger i forestillingen af samme navn, komponerer den troldske musik, mens en hærskare af andre kunstnere vil sikre, at det bliver show og underholdning for hele familien.

Hobbitten. I Ulvedalene, sommeren 2020. Ved pressemødet. Foto: Thomas Sjørup.

Det er ikke kunst i lommeformat. Det Kongelige Teater har faktisk fået lov (!) til at bygge en usynlig, permanent underjordisk tunnel ude i Ulvedalene. Herfra styres slagets gang, når der skal underholdes 3.600 mennesker hver aften. 80 lokale, frivillige løber rundt og hjælper til.

”Hobbitten” bliver næste sommers store produktion, og mon ikke der findes en del uskyldige sjæle, som endnu ikke har bekendt sig til Fantasy-verdenen.  Så ”Hobbitten” i Dyrehaven kan også blive lidt af et vækkelsesmøde for de uoplyste (bl.a. mig). Og det er jo ikke så dumt.

 

”Hobbitten” af J.R.R. Tolkien. Stykket bliver præsenteret med tilladelse fra og licens af Middle-earth Enterprises

Teaterforlag: Nordiska ApS – København

 

Forfatter: J.R.R. Tolkien

Dramatisering: Glyn Robbins

Iscenesættelse: Kasper Holten

Scenografi: Kim Witzel

Kostumedesign: Ida Marie Ellekilde

Dukkeinstruktør: Rolf Søborg Hansen

Lysdesign: Ulrik Gad

Videodesign: Luke Halls

Koreografi: Signe Fabricius

Komponist: Jeanett Albeck

Stuntkoordinator og kampkoreograf: Kristoffer Jørgensen

Premiere: Maj 2020.

Kglteater.dk

4 Comments

 1. Vibeke Bunch

  Hvad tid spilles der ?.Samme tid alle dage eller forskelligt.Vigtigt når der skal bestille billetter og der er skolebørn med.Jeg vil godt allerede nu bestille flere billetter den 28.5 ,men ikke hvis det slutter senere end kl 18..

  • Ulla

   Hej, du skal gå ind på Det Kongelige Teaters hjemmeside- jeg tror de spiller både dag og aften. Mh Ulla www.kglteater.dk God fornøjelse.

  • Ulla

   Kære Marianne. Du må desværre kontakte Det Kongelige Teater – se deres hjemmeside www.kglteater.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *