Kulturkupeen

Høj af Kærlighed

∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Amerikansk komedie på fransk.

Høj af kærlighed er en europæiseret fransk udgave af den argentinske film Corazón de Leon, en sydamerikansk tåreperser med træk fra  telenovelaerne– den sydamerikansk pendant til de amerikanske soap-operas.

Diane(Virginie Efira) er ung, smuk og succesadvokat. En tjekket kvinde, hvis eksmand Bruno(Cédric Kahn) også arbejder i firmaet. Hun er godt træt af hans fortsatte tilnærmelser og hans dubiøse arbejdsmetoder.

FILM "UN HOMME"

Foto: UIP

En dag mister hun sin mobil og bliver ringet op af en mand, Alexandre(Jean Dujardin), som har fundet den. Han virker sympatisk og morsom, og de aftaler at mødes på en restaurant. Her bliver hun meget forbavset, da manden i røret viser sig at være 1 meter og 36 cm høj, altså samme størrelse som et barn på omkring 8 år.

hoej-af-kaerlighed-faldskaerm

Foto:UIP

Selv om Høj af kærlighed er fransk, ligner den mere en gedigen Hollywood film. Visuel lækker indpakning og masser af action. Og så er den sjov. Men den er til tider for urealistisk til at man rigtig kan være med. Når Diane, selv om hun ikke vil være ved det, føler skam, når hun første gang  skal præsentere Alexandre for sine venner, gør hun det kun ondt værre, ved konstant at gå rundt i 10 cm højhælede sko, og de mange nysgerrige og skulende blikke, der hviler på parret når de går sammen, er heller ikke særligt realistisk. Som Alexandre siger: Vi er ikke nazister. Vi er ikke imod folk med anderledes tro og handicap, så al den fuss omkring en mand, der snarere må betegnes som Supermand er lige i overkanten.

hoej-af-kaerlighed-taler-m-bruno

Foto:UIP

Den Oscar vindende Jean Dujardin, som vi b.la. kender fra The Artist(2011) og Den franske forbindelse(2014) er overbevisende og meget charmerende som Alexandre. Han er ved hjælp af computerteknik digitaliseret ned i en lille størrelse. Derudover har man, iflg. instruktøren og manuskriptforfatteren af filmen, Laurent Tirard udnyttet forskellige vinkler i billedet og anvendt simple tricks som et hul i gulvet. Det er ikke gjort helt systematisk, så nogle gange forekommer Alexandre større end andre. Det virker lidt forvirrende.

hoej-af-kaerlighed-alexandre-og-sekretaer

Foto:UIP

Filmen handler om at føle sig livslangt udstødt på grund af et anderledes udseende. Den taler til alle, der har komplekser. Det er interessant.

Med visse skønhedsfejl er Høj af kærlighed fængende og fornøjelig. Tre store stjerner herfra.

Instruktør:Laurent Tirard

Trailer: UIP
Premiere: 27. oktober 2016