Kulturkupeen

JULEMANDENS DATTER 3- DEN MAGISKE TIDSMASKINE

∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Julemandens datter 3-den magiske tidsmaskine er tredje film i serien om Julemandens kvikke datter Lucia og hendes familie. De første to film Julemandens datter (2018) og Julemandens Datter 2: Jagten på Kong Vinters krystal(2020), blev begge publikums succeser

Foto: Deluca Film og Scanbox

I den nye film har Julemandsskolens rektor(Ulf Pilgaard) indkaldt til møde. Alle er spændte på, hvad det handler om, men bliver dybt chokeret, da han siger, at han vil aflyse julen. Bare mindet om risengrød får ham til at væmmes. Der er ingen af tilhørerne, der forstår det. Rektor elsker normalt julen. Han virker syg og forvirret. Måske martres han af et juletraume fra hans unge dage som julemand.

Lucia(Cecillia Loffredo), som er julemandens datter og går på Julemandsskolen sætter sig sammen med sin ven Elias(Leonard Ipsen) for, at finde ud af hvad der er sket med rektor. Ved hjælp af en magisk tidsmaskine rejser de to venner tilbage i tiden til Viborg anno 1897 i håb om, at kunne finde årsagen til rektors mærkelige opførsel og bagefter redde julen, så alle verdens børn kan få deres gaver.

Deluca Film og Scanbox

På Lucia og Elias rejse tilbage til fortiden møder de den rare Von Ravn, der øjensynligt driver et fristed, ja i hans øjne et paradis for børn, der er trætte af deres forældre. Han giver børnene masser af kage, slik og sodavand mod, at de hjælper ham med at skaffe noget hemmeligt. Snart erfarer Lucia og Elias, at der er noget lumsk ved ham. Han har vist ikke rent mel i posen. Måske kan børnene, der bor hos ham, hjælpe dem med at redde redde julen.

Det er som om, at jo flere film i serien, der bliver produceret, jo mere dramatisk og actionfyldt bliver de. Om det er godt må være op til en personlig vurdering. Umiddelbart synes jeg, at det er lidt synd. Den nye film er i min optik lidt forvirrende ikke så julehyggelig som f.eks. den første.

Når det er sagt er Julemandens datter 3-den magiske tidsmaskine både underholdende og flot, og børneskuespillerne herunder Cecillia Loffredo og Leonard Ipsen gør det glimrende som Lucia og Elias.

Hovedrolleindehaveren Cecillia Loffred er 14 år. Hun har spillet med i flere tv-serier og i filmen VALHALLA. Hendes karakter Lucia er snarrådig, sådan en rigtig power pige, der ikke lader sig slå ud, selv om hendes projekt på et tidspunkt ser kulsort ud. I øvrigt skorter det ikke på gode danske skuespillere i denne film som f.eks. Ulf Pilgaard, Mia Lyhne og Martin Buch.

Bag filmen står Christian Dyekjær, som også stod bag de to tidligere JULEMANDENS DATTER film.

Instruktør: Christian Dyekjær

Premiere: 10. november 2022

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *