Menu Luk

Juleteater for alle – børn som voksne.

∗ ∗ ∗ ∗  

/Ulla Strømberg.

Engleblid juleforestilling. Et nyt københavnerfænomen for børnefamilier: Filiorum vil sikre, at de turnerende børneteatre også kommer til København – ikke kun i skoletiden, men tillige om eftermiddagen og i weekenderne. Det er ambitiøst og løser det evindelige problem, som alle, der elsker teater, har haft i årevis: hvis man blot er en lille familie eller en forældregruppe – hvordan så finde frem til nogle af de gode børneteatre, som turnerer rundt i hele landet?

 

Her i december måned er Filiorum gået i kompagniskab med teatret Meridiano (med kontor i Gentofte) og har urpremiere på “Englene fra Gentofte”. Der spilles naturligvis i Gentofte.

En poetisk juleberetning om to søstre, der farer vild i sneen og møder de hellige tre konger (i forskellige skikkelser). Til sidst reddes de af den fra krigen hjemvendte fader. I mellemtiden er familien forøget med en lillebror. Historien er henlagt til en eventyrlig tid – (i midten af 1800 tallet, måske).

Helt stilfærdigt formidles det overnaturlige af to unge kvinder i englelignende kostumer – en fortæller og en cellist. Et himmelhvælv indrammer en jordkugle, der kan åbenbare de mest snurrige landskaber, så man hurtigt på dogmevis accepter, hvor svært det er at bestige den lille miniaturebro i sneen.

 

Meridiano er kendt for i sine forestillinger at blande de teatralske virkemidler og jonglerer også her fint med nykomponeret musik, lysprojektioner, skyggespil, eventyrlige tableauer og fortællerstemmen, der fremkalder de indre billeder. Vi hører om de små piger, men ser dem aldrig.

Aldersgrænsen er lagt til 4-10 år. Det er nok mest for piger, deres mødre og bedstemødre. Alt er stille og poetisk, men teksten kunne godt klare en enkel gang med tættekammen, for at de indledende indskudte sætninger kunne forsvinde. De skaber afstand.

Forestillingen efterfølges af en stund, hvor børn og barnlige sjæle kan være kreative og en smuk program hjælper på vej, så alle kan skabe deres egne miniaturelandskaber med papir og saks.

Her i december måned spilles på Kulturskolerne i Hellerup.

Se www.filiorum.dk

Manuskript, instruktion og visuelt design: Giacomo Ravicchio, komponist: Jérôme Baur – Dramaturg: Bent Holm, Medvirkende: Skuespiller/dukkefører: Elise Müller og Cellist/skuespiller: Lea Havelund Rasmussen

Forestillingen er produceret af Meridiano Teatret med støtte fra Bikuben Fonden og Gentofte Kommunes Børnekulturpulje.   Meridiano Teatret modtager driftsstøtte fra Statens Kunstråds Scenekunstudvalg. Filiorum er startet af Clarissa Meister-Petersen. Se mere på hjemmesiden: ww.filiorum.dk