Menu Luk

Jeg vil være Ole Henriksen

Hvordan man bliver en ukuelig optimist.

TV2 har de sidste to tirsdage sendt dokumentarprogrammerne Jeg vil være Ole Henriksen 1 og 2. Programmerne handler om, hvordan man selv kan ændre sin hjerne til at tænke mere positivt. Skønt vi i Danmark gang på gang bliver udpeget til at være verdens lykkeligste folk, kniber det for mange af os at holde optimismen oppe.

Cremekongen Ole Henriksen er indbegrebet af en jubeloptimist. Han er super glad, generøs og altid smilende. Man kan godt misunde ham hans optimisme. Set udefra har han også et godt liv. Han bor i Sunny California og har en populær skønhedsklinik på Sunset Boulevard i Beverly Hills, hvor de kendte kommer. Han har skabt en verdensomspændende kosmetik virksomhed med egne produkter, rejser verden rundt og holder foredrag, medvirker i film og tv samt skriver bøger om skønhed og velvære. Han er 63 år og ligner én der er 20 år yngre. Vi er mange, der kunne lære en ting eller to af ham.

Det vil den pessimistiske tv-journalist Ole Juncker også, så  han undersøger, om han med videnskabens hjælp kan få Ole Henriksens glade hjerne. Et hold videnskabsfolk tager gen-test, urin og blodprøver m.v. på de to herrer. Dernæst undersøger eksperterne deres fysiske form, spisevaner, evne til at sove og være til stede i nuet. Meget tyder på, at det kræver hårdt arbejde at blive lige så glad som optimisten Ole, så hårdt, at pessimisten Ole flere gange er ved at give op. En hjerneskanning afslører, at der rent faktisk er forskel på glade og pessimistiske hjerner. Ole Junckers hjerne nærmer sig ifølge scanningen det depressive, mens Ole Henriksens viser, at han er exceptionel glad.

Ikke overraskende er eksperterne er enige om, at motion, sund kost, meditation og god søvn er afgørende for et positivt sind. Ole Henriksen tilføjer:” Tving dig selv til at smile, gør noget skørt, hold af dig selv og ikke mindst vær generøs overfor andre og vær til stede i nuet”.

Alt sammen noget man også kan læse i mange selvhjælpsbøger. Resultatet af alle anstrengelserne bliver, at Ole Juncker faktisk bliver gladere, da han i en længere periode følger opskriften på, at få et positivt sind. Det kan en ny scanning af hans hjerne taget ca. seks mdr. efter den første også bekræfte.

Nogle synes sikkert at Ole Henriksen er for meget, for begejstret og glad til det kan være sandt. Der er dog ikke tvivl om, at han har fat i den rigtige ende. Rent lavpraktisk er det en del sjovere at være glad end at være sur. Så her, når vi nærmer os tiden for nytårsforsætter, kunne det godt være, at man i det nye år skulle lade sig inspirere af Ole Henriksen. Det kan i hvert tilfælde aldrig skade.

TV2:

November:

18. og 25.

30: Kl.14.40-16.15