Kulturkupeen

Kaptajn Bimse

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Det er ikke tit vi ser nye film i biografen for de tre til seks årige, og det selv om mange børn i dag i denne målgruppe allerede fra et års alderen har været vant til at se på tv, IPad og mobiltelefoner. Så det er forfriskende, at nogen tør satse en hel spillefilm for de små. Filmen bygger på Bjarne Reuters børnebog Kaptajn Bimse og Goggeletten.

I første scene ser vi den 6 årige Anna(Nanna Marqvorsen) og hendes forældre forlade sommerhuset i Rørvig. De skal hjem og holde fødselsdag for Anna i morgen. Annas bedste venner er bamsen hr. Johnson og kludedukken Sophie. Da hun kommer hjem, opdager hun, at hun har glemt Sophie i sommerhuset. Anna bliver helt ulykkelig, men mor og far har ikke mulighed for at køre tilbage.

Foto:UIP

Midt om natten hører hun en brummen uden for sit vindue, og snart dumper en lille gul flyvemaskine med besætning, bestående af kaptain Bimse(Jesper Asholt) og anden piloten Goggeletten(Peter Frödin) ned i børneværelset  Da hun fortæller Kaptain Bimse, at hun nægter at fejre sin fødselsdag uden Sophie, tilbyder han hende og hr. Johnson et lift til sommerhuset, så hun kan hente Sophie og få en god fødselsdag.

Det lille gule propelfly er lidt specielt. Det bruger ikke benzin men rosiner som brændstof, og snart er der ikke flere af de små rynkede frugter i tanken.

Foto:UIP

På deres vej møder de den nærige Fedtegreve(Sigrid Husjord), som bor på et slot med over 200 millioner rosiner, den ensomme og bange lille gnalling Bøverniklen(Bo Carlsson) og Huglemoren som kan tænde det smukkeste lys over den mørke skov.

Anna er en ressourcestærk Pipiagtig figur, der trodser alle odds for at nå sit mål. Hun er den, der bevarer overblikket, når det virkelig brænder på. Den rødhårede og fregnede Marqvorsen spiller sin rolle med en afslappet naturlighed, som børn ofte gør.

Filmen er sød og sjov. Min fireårige ledsager grinede højt ved flere lejligheder. Især syntes hun om bangebuksen Goggeletten og bamsen hr. Johnson. Hr. Johnson er et miks mellem Bamse fra Bamse og Kylling og Paddington. Med andre ord en lidt naiv, godmodig, lidt gammelklog en af slagsen, der på sin egen stille måde på en gang er snarrådig, men også usikker og tryghedssøgende præcis som børn kan være. Og så syntes hun ligegodt at Annas fregner var sjove.

Foto/Plakat:UIP

Visuelt er den teknisk flotte computergenererede film med sin klare farvepalet og fantasifulde univers lige noget for de mindste. Filmen kommer godt fra start med den iørefaldende sang Du og jeg, som handler om at ingen skal føle sig alene, som netop er en af filmens grundtemaer. Inviter dit barn eller barnebarn i biffen og få en god fælles oplevelse. Herfra fire store stjerner.

Instruktør: Thomas Borch Nielsen og Kirsten Skytte
Trailer: UIP

Premiere: 27. juni 2019

2 tanker om “Kaptajn Bimse

  1. Tine Garsdal

    Virkelig dårlig og kedelig børnefilm. Skuespillerne gør sig umage… men.
    Filmatiseret, tamt børneteater. Der var ikke et barn der lo i biografen- slet ikke mit 6årige barnebarn, der ellers er en grinbidder. Efter filmen spurgte han mig: synes du den var god mormor?” Jeg svarede lidt undvigende” den var jo ikke lige for min aldersgruppe” – hvortil han svarede” heller ikke til min?” øv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.