Kulturkupeen

København i billedkunsten og musikkens tegn denne weekend.

Anbefalinger af Ulla Strømberg.

København i billedkunsten og musikkens tegn denne weekend.

OPERA

Copenhagen Operafestival slutter d.28. 8. og Charlottenborgs store kunstmesse CHART slutter d. 29.8. Og så er der endnu mere billedkunst på ENTER ART FAIR på Tunnelfabrikken i  Nordhavnen. Så afsted, afsted.

Nordkraft. Opera. 2021. Foto:Olafur Gestsson.

Det meste af kulturlivet var lukket ned i månedsvis for publikum, men det er som om, alle nu tager revanche. Det er svært at følge med i det hele, så blot en opfordring: Smid hvad I har i hænderne og oplev en masse i de næste par dage rundt om i København.

Operafestivalen er med og uden billet – kan anbefale for de seriøse den nye opera “Nordkraft”, som spiller på Takkelloftet. Musikken er af Signe Lykke. Historien bygger naturligvis på Jakob Ejersbos romanklassiker: Nordkraft. Hyggeligt er det ikke, men alene musikken og scenografien  af Christian Albrechtsen og lysdesigner Mikael Sylvest er det hele værd i Anja Behrens lidt for statuariske iscenesættelse.

(HOLDET BAG
Komponist: Signe Lykke, Librettist: Nila Parly, Dirigent: Jakob Hultberg, Instruktør: Anja Behrens,

Scenograf og kostumedesign: Christian Albrechtsen, Lysdesigner: Mikael Sylvest)

Fredag og lørdag aften er der den hyggelige pucciniopera Gianni Schicchi i Børssalen. Men også i gårde og sale er der mange andre oplevelser. Det hele findes på www.operafestival.dk

Emma Kohlmann: Lilith and Her Dogs, 2021 Acrylic on linen in pyrographed artist
© V1 Gallery and the artist   ((NB hvem sagde Matisse?))

BILLEDKUNST

CHART er den elegante gallerimesse, som snart i mange år har vist moderne kunst over en weekend helt i stil med udenlandske kunstmesser i Berlin, Køln etc.   Der er nok at se. Værkerne er overraskende gode, og der er mange udenlandske kunstnere med hos de nordiske gallerier. Naturligvis er der i år ikke mindst mange kvindelige kunstnere.

Man aner en tendens hos kvinderne: de søger tilbage til forbillederne fra begyndelsen af 1900-tallet. Lidt monotont, men det nye er jo, at kvinderne skal hyldes og sikres en plads på niveau med deres mandlige kunstnerkolleger. Det hele foregår på Charlottenborg.

Trine Søndergaard- vist hos Galleri Martin Asbæk på CHART 2021.

Ude i Nordhavnen er der Enter Art Fair. Også med galleriers fremvisning af den nyeste billedkunst – har endnu ikke været derude, men også her er der åbent i tre dage, Så skynd jer.

 

www.enterartfair.com

www.operafestival.dk

www.chartartfair.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *