Menu Luk

 

Isnende uhygge og neglebidende suspense.

∗∗∗∗

Eva Zierau

Truende underlægningsmusik. Et smukt ægtepar i 30erne sidder i en sofa. Manden, den ene af filmens to fortællere, lægger begge hænder på sin kones hoved: Når jeg tænker på min kone, tænker jeg på at knuse hendes kranie for at se, hvad der er derinde” siger han. Første scene af den psykologiske thriller Kvinden der forsvandt, som handler om ægteskabet og dets mørke skyggesider. Om hvordan vi, når kærligheden bliver træt, svigter, ydmyger, fornedrer og ødelægger hinanden.

Nick(Ben Affleck) og hans kone Amy(Rosamund Pike) er to unge succesfulde journalister i NY. Da de pga. recessionen begge mister deres job, flytter de til Missouri, hvor Nick kommer fra. Her er det også svært at finde arbejde. Snart svinder det ind i Amys formue-Nick har ingen penge- og presset på deres ægteskab stiger. På deres fem års bryllupsdag forsvinder Amy sporløst. Et smadret glasbord og blod i køkkenet tyder på, at der en tale om en forbrydelse. Da det, i forbindelse med efterforskningen, kommer frem, at Nick har været voldelig, og at Amy er bange for ham, bliver han mistænkt for mord. Et heftigt mediecirkus tager sin begyndelse, og Nick bliver for en stund USA´s mest hadede mand. Snart tager historien imidlertid en uforudset drejning, da den ene frygtelige hemmelighed afsløres efter den anden.

Instruktøren David Fincher er manden bag filmen, der bygger på bogen af samme navn. Fincher, der har en lang film-og tv-karriere bag sig, har bla. instrueret The Girl With The Dragon Tattoo(2011) og adskillige afsnit af tv-serien House of Cards(2013).  Der er ikke lagt fingre imellem i denne thriller. Visse steder vækker den mindelser om ren splatterfilm. Når det er sagt, er den nervepirrende, spændende og godt spillet af både Affleck som Nick og Pike som Amy. Filmen er imidlertid for lang. To timer og 25 minutter er mere end denne bloddryppende film kan bære.

Premiere 23.oktober 2014

Instruktør: David Fincher