Kulturkupeen

Mit hjem i Hampstead

∗ ∗ ∗ ∗

Hyggelig og uforpligtende på en grå sensommerdag.

Enten er man til dem eller også er man ikke. Feelgood filmene. Jeg hører til førstnævnte og kan stadig nyde at gense klassikere indenfor genren som Notting Hill, Pretty Woman og Love Actually. Mit hus i Hampstead er uden tvivl inspireret af førstnævnte. Den foregår i London i et hipt og dyrt kvarter og kærlighed og sød musik opstår som vanligt mellem to meget forskellige mennesker.

Foto: Scanbox

Kvadratmeterprisen på beboelse i London er som bekendt skyhøj. Det er en af verdens dyreste byer at bo i. Almindelige mennesker må flytte udenfor byen. Det må Emily( Diane Keaton) også. Hun er blevet enke og har ikke længere råd til at blive boende i kvarteret. Hun bor i en gammel meget attraktiv lejlighed i Hampsted med udsigt over det smukke Hampstead Heath, et af Londons største og vildeste grønne områder. Fra husets tagvindue kan hun mellem træerne, se et primitivt skur, hvor eneboeren Donald (Brendan Gleeson) bor. Da hun en dag fra sit vindue ser ham blive overfaldet, tilkalder hun politiet, som straks rykker ud. Drevet af nysgerrighed, besøger hun ham noget tid senere.

Foto: Scanbox

Som i andre romantiske komedier tager det lang tid før de to meget forskellige typer, overklassefruen med amerikanske aner og den ifølge myndighederne hjemløse mand fra Irland, finder ud af at de faktisk er ret glade for hinanden. Da der skal bygges nye lejligheder på grunden, hvor Donald bor, og hans liv i pagt med naturen dermed bliver truet, beslutter Emily sammen med Donald at kæmpe imod planerne.

Foto: Scanbox

Mit hjem i Hampstead er en film om at engagere sig og gribe dagen, ikke mindst, når man når op i alderen. Det lyder klichéagtigt og sentimentalt. Det er det sådant set også. Der er ikke tale om en stor film, som man tænker længe over, men de to garvede skuespillere Diana Keaton og Brendan Gleeson er godt selskab, de 103 minutter filmen varer. På lydsiden bliver det lige i overkanten med det samme tema af romantisk klavermusik, som kører på lydsporet i en uendelighed. Og så forekommer en af karaktererne helt malplaceret. James Watkins spiller en revisor, der vil hjælpe Emily ud af hendes økonomiske problemer. Han vil ikke have noget for det, men har andre hensigter med hjælpsomheden. Emily er godt klar over det, men går med på legen. Det virker meget usandsynligt at en stærk og spændende kvinde som hun skulle være til fals for denne latterlige ukulele spillende bejler. Der er simpelt smurt for meget på.

Foto: Scanbox

Filmen bygger på den virkelige historie om Harry Hallows også kendt som The Hampsted Hermit, en mand som netop levede i en faldefærdig hytte på Hampsted Heath i London fra slut firserne og til 2007, og vandt hævd på jorden, hvor han havde opstillet sit skur, hvilket han tjente 2 mio. pund på.

Bag filmen står Joel Hopkins som bl.a. er kendt for The Love Punch (2013) med Emma Thompson og Pierce Brosnan.

Instruktør: Joel Hopkins

Trailer: Scanbox

Premiere: 10. August 2017