Menu Luk

Nogen er ude og drikke øl – på Aveny-Ts lille scene House of T.

∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Nogen er ude og drikke øl – på Aveny-Ts lille scene.

Humoristisk  lille show på Aveny-T.  

Endnu en sag med én skuespiller på en lille scene. Men Mathilde Arcel Fock har glimt i øjet, når hun skriver. Dermed afviger hun positivt fra de mange kvindetekster, der for øjeblikket tilflyder dansk teater.

Mathilde Arcel Fock er nemlig ikke faldet i den sædvanlige klynkegrøft: ”Åh, det er synd for mig, fordi jeg er ung kvinde” – (i øvrigt i  et samfund, som forherliger ungdommen og ikke mindst unge kvinder).  Det er befriende, at det ikke er der, ”Nogen er ude og drikke øl” tilsyneladende vil hen.

Nogen er ude og drikke øl. Aveny Ts House of T. 2020. Mathilde Arcel Fock. Tegning af Claus Seidel.

For ”Nogen er ude og drikke øl” er blevet til et underfundigt indblik i den ensomhed, som mere end nogen sinde præger de fleste menneskers hverdag lige nu. Ikke mindst hvis man også bor alene. Coronaen har taget magten, men meget fint i dette monolog-stykke, som sikkert er skrevet ud fra den fælles givne situation, nævnes ordet Corona ikke og heller ikke restriktioner.  Det er overlegent.

På scenen står en sofa, som fungerer fint som lærred for diverse projektioner. Kostumet er det for tiden lidt for hyppigt brugte neutrale undertøj/fitnessdress. Vi er i et lille univers, og det er jo pointen i det hele. Ensomhed trives allerbedst i lukkede rum.

 

Nogen er ude og drikke øl. Aveny Ts House of T. 2020. Mathilde Arcel Fock. Foto af Jacob Sprogøe.

Forestillingen på en time viser til gengæld hen mod det moderne menneske, som er overladt til sig selv, men hvor underholdningsbranchen har givet diverse flugtmuligheder. De store filmiske tårepersere som bl.a.  ”Les Miserables” og måske også ”Titanic” giver forbilleder. Her overfor står tv-seriernes dominans inden for krimigenren med brutale eller flinke opdagere. Mathilde Arcel Fock kryber ind i en sjov, skotsk detektivs krop med en kraftig dialekt og iført påklistret overskæg. Det gøres fint, uden at det bliver helt ud i skoven.

Nogen er ude og drikke øl. Aveny-Ts House of T. 2020. Mathilde Arcel Fock. Tegning af Claus Seidel.

Mathilde Arcel Fock er både medskribent, instruktør og enespiller. Det er flot, Men hun har allerede i bl.a. ”An education” sidste sæson på Republique vist sit talent for at spille rebelsk og uskyldig på en gang.  Ligeledes i ”Den Gerrige” på Folketeatret.  Men hvis hun skal over mod mere modne roller, må hun nok frigøre sit sprog og udtale, så det ikke forbliver på den moderne manér med tryk på hvert ord og sidste ord i en sætning hængende i luften – og i øvrigt lidt for lukket mund.Voksne taler ikke sådan.

Aveny-T har med ”Nogen er ude og drikke øl” endnu engang lagt hus til et nyt talent. Det er beundringsværdigt. Det hele foregår i foyeren under navnet House of T. Mærkeligt at de andre københavnske teatre med endnu flere ressourcer ikke på samme vis fungerer som planteskole.  Men ros til Aveny-T.

Nogen er ude og drikke øl.

Medvirkende: Mathilde Arcel Fock
Instruktør: Mathilde Arcel Fock
Dramatiker: Mathilde Arcel Fock og Josephine Eusebius

www.aveny-t.dk

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *