Menu Luk

∗ ∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Norsk Isbjerg – Den dramatiske sopran Lise Davidsen.

Sopranen Lise Davidsen kom til hovedstaden og sang søndag eftermiddag på Gamle Scene.

Det er ikke mange år siden den norske sopran Lise Davidsen afsluttede sine studier på Operaakademiet i København. Men Det Kongelige Teater sov vist i timen. Næppe havde den unge stemme fået afgangsbevis, før hun var fløjet til udlandet.  Karrieren er gået hurtigt. Denne sommer sang hun Elisabeth i Bayreuth i ”Tannhäuser”, og til vinter er hun både i New York hos Metropolitan i december 2019 og på Covent Garden i London i marts 2020.

Lise Davidsen. Pressebillede. Det Kongelige Teater.

Og det er ikke så mærkeligt.  Hendes stemme er stor, mørk og med en kraft, der kan bryde igennem taget, hvis hun får lov.

Sammen med pianisten James Baillieu, der fulgte hende umærkeligt, sang hun et fint, næsten tysk program, der spændte fra Brahms over Schumann til Sibelius, Grieg og Richard Strauss. For selv Grieg blev sunget på tysk.

Alvorlige, ofte dødsmærkede tekster med store spændvidder i tonerne. Smuk og statuarisk uden gebærder afleverede hun sangene – ofte med en indlevelse og dyb koncentration, som smittede af på publikum.

Det var det civiliserede publikum, der var mødt op denne dag, der blev ikke klappet på de forkerte steder, men efterfølgende var der mange positive tilråb a la Italia.

Tænk, hvis vi havde fået lov at beholde Lise Davidsen i et par år eller tre, kunne man ikke lade være at tænke, når hun stod der og erklærede sin kærlighed til København og sang de nordiske toner.

Også et par ekstranumre var i det mørke og dystre hjørne, mens jeg hele tiden håbede, at hun ville kaste sig ud i en lille sætervise af Grieg. Blot et enkelt nummer. Men nej, programmet forblev inden for et tyskorienteret repertoire, hvor det meste handler om en kærlighed, som aldrig får love at folde sig rigtig ud. Men Lise Davidsens talent er der tilsyneladende ingen grænser for.

Følg hendes vej videre ud i verden.

NB: d. 16. og 17. januar 2020 optræder Lise Davidsen som Sieglinde i DR Koncerthus i en koncertversion af  1. akt af Valkyrien –  i øvrigt sammen med sangerne Stephen Milling og Stephen Gould.

Hendes første soloalbum er udkommet.

www.lisedavidsen.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *