Menu Luk

∗∗∗∗∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

La Cosa – skabt af Claudio Stellato – vist på Refshaleøen under åben himmel.

Pressebillede
Pressebillede

4 mænd i pæne jakkesæt kæmper en times tid med og mod hinanden henover brændestabler af smukt huggede træstykker. Men der er mere end det. Forestillingen bliver også en afdækning af forskellige psyker og maskuline egenskaber. Hvad får mænd til at bruge muskler og vise, hvor stærke de er? Hvad får mænd til at hugge brænde, uanset at de ligeså godt kunne åbne for radiatoren?

Masser af tanker suser igennem, mens man lidt passivt ser til at disse fire gutter forvandler smukke brændestabler til en hoben brænde – for derefter at kæmpe om, hvem der hurtigst kan kløve et stykke birketræ. Sjovt nok var det den højeste af mændene, som havde flest problemer. Det tog tid og flere økser. Men alle bevægelser, ALT var koreograferet og afstemt.

pressebillede
pressebillede

Forestillingen var interessant i sin dramaturgi og bevidsthed om afgrænsning og mådehold. Der var ikke noget med at udfordre publikum eller at lade dem interagere . Dejligt at få lov at være tilskuer for en gangs skyld.

Claudio Stellato er en performance- og kropskunstner, der arbejder med rum og koreografi. Han er italiener med belgiske relationer siger de sparsomme oplysninger.

Pressebillede
Pressebillede

Som Ny Cirkus var det mere end acceptabelt og føjede endnu en erfaring til ens depot at mærkelige oplevelser. Og hvilken smuk aften på en lille mark på Refshaleøen med sol for første gang i uger. Der sad man omkring spillepladsen, hvor der var styr på det meste.

Nu er de allerede videre på  rejse, for sådan er det med festivaler. Men de må godt komme tilbage med nye kampe – smukt koreograferet.

Men de næste dage er der andre opleveler at hente:

www.kit.dk – Ny Cirkus festival i København.