Menu Luk

∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Tynd julekomedie.

Hjerternes fest er over os. Vi har indtil nu anmeldt to julefilm for de små: Familien Jul-i Nissernes Land og Peddersen og Findus- Den bedste jul nogensinde. Nu kommer turen til årets julekomedie for voksne: Office Christmas Party.

Vi befinder os i Chicago. Søskendeparret Clay Vanstone (T.J. Miller) og Carol Vanstone (Jennifer Aniston) har arvet et større it-firma. Den Harvard uddannede anspændte Carol er firmaets CEO, og festaben Clay er leder af en afdeling, som viser røde tal på bundlinjen.

OFFICE CHRISTMAS PARTY

Foto: Nordisk Film

Carol beslutter at nedlægge afdelingen, afskedige dens 80 ansatte og aflyse årets store Office Christmas Party.  Den beslutning falder ikke just i god jord  hverken hos Clay, hans teknologi chef Josh (Jason Bateman) eller de ansatte. For at imponere en stor klient, der vil kunne sikre afdelingens overlevelse, arrangerer Clay og Josh derfor bag Carols ryg en mega julefest, der løber totalt af sporet.

OFFICE CHRISTMAS PARTY

Foto: Nordisk Film

Ud over Clay iført julemands kostume er der ikke megen jul over Office Christmas Party. Selve historien om to søskende, med vidt forskellige holdninger, der sammen ejer en virksomhed er der bestemt potentiale i. Men den måde den bliver præsenteret på i filmen er for tynd. Filmen drukner i special effects, stunts, smadret inventar, biljagter, sprut, stoffer og alskens andre herligheder fra den kriminelle underverden.

OFFICE CHRISTMAS PARTY

Foto: Nordisk Film

Jeg kedede mig bravt, og det kunne end ikke Jennifer Aniston som kontrolfreaken Carol eller T.J. Miller som den lalleglade Clay gøre noget ved. Der kan nemlig næsten ikke vrides noget positivt ud af det manuskript.

OFFICE CHRISTMAS PARTY

Foto: Nordisk Film

Bag filmen står Will Speck og Josh Gordon, som bl.a stod bag komedien Blades of Glory(2007).

Der er uden tvivl unge mennesker, der vil synes om Office Christmas Party, som også indimellem har sine morsomme passager. Men det overordnede indtryk er, at filmen bare ikke er god nok.

Instruktører: Will Speck og Josh Gordon

Trailer: Nordisk Film

https://youtu.be/hyg5JnjHC8s

Premiere: 8. december