Menu Luk

Af Eva Zierau.

I nat modtog Thomas Vinterbergs DRUK(ANOTHER ROUND) Oscar-statuetten for Bedste Internationale Film. Det er fjerde gang en dansk film har vundet denne på verdensplan mest prestigefyldte filmpris.

Tidligere danske vindere af prisen er Gabriel Axels Babettes Gæstebud(1988), Bille Augusts Pelle Erobreren’i (1989) og Susanne Biers Hævnen (2011).

Claus Ladegaard, direktør for Filminstituttet, udtaler i en pressemeddelelse:

Det er dybt fortjent, at denne hæder tilfalder Thomas Vinterberg og hele holdet på Zentropa. Det er svært ikke at være andet end stolt på dansk films vegne. Anerkendelsen er resultatet af en kompetent og risikovillig filmbranche, der vil mere end blot underholde. Druk er bestemt underholdende, men med sine nuancer og sensibilitet sætter den også vores følelser i bevægelse. Den sætter tanker i gang og ikke mindst giver den anledning til væsentlige samtaler. Stort tillykke til alle, der har været med til at skabe Druk.

Foto:Henrik Ohsten                                                                                                                                      I sin  takketale dedikerede Vinterberg prisen til sin datter Ida, der døde ved en trafikulykke fire dage efter, at holdet var startet på optagelserne af filmen. Han holdt foran rullende kameraer med hele verden som vidne en smuk, personlig og bevægende tale til hende. Det var stort.

DRUK, der havde premiere i september 2020, handler om fire halvgamle og trætte gymnasielærere, der på baggrund af en norsk filosofs tese om, at mennesket bliver lykkeligere og mere kreativt ved konstant at have 0,5 procent alkohol i blodet, beslutter sig for at afprøve tesen, hvilket får dramatiske følger.

Ud over en Oscar for DRUK modtog den danske klipper Mikkel E.G Nielsen en Oscar for bedste klipning af den amerikanske film SOUND AND  METAL, der handler om en heavymetal trommeslager, der mister hørelsen.

Den prisbelønnede amerikanske NOMALAND blev årets helt store vinder med tre Oscars. En for bedste film, en for bedste kvindelige hovedrolle og en for bedste instruktør. Filmen handler om en moderne kvinde, der efter sin mands død forlader sin hjemby og rejser som en nomade gennem USA. Filmen får premiere på Disney+ d. 30. april og premiere i biograferne d. 6. maj 2021.

DRUK Instruktør:Thomas Vinterberg

Plakat og foto: Henrik Ohsten

Trailer: Nordisk Film

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *