Kulturkupeen

Palm Springs.

∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

I disse surrealistiske Coronatider hvor der er vendt op og ned på alting, og vi befinder os i en situation de færreste af os havde troet mulig, er det befriende for en kort stund at kunne flygte ind i filmens verden og lade sig underholde af noget let og uforpligtende som den romantiske komedie Palm Springs.

Foto: Christopher Willard/Hulu

Her følger vi Sahra(Christin Miloti) og Nyles(Andy Samberg), der mødes til et bryllup. Bruden er Sahras søster Tala(Camila Mendes). Det bliver et smukt bryllup siger en af bryllupsgæsterne i forbindelse med de sidste forberedelser. En sætning vi kommer til at høre igen og igen gennem hele filmen. Da Sahra lettere bedugget skal holde en tale, går hun i stå midt i den. Nyles springer beredvilligt til, og siger nogle gribende ord til brudeparret. Sød musik opstår, og de forlader festen sammen, selv om Nyles rent faktisk er ankommet til brylluppet med sin kæreste Misty(Meredith Hagner). Inden længe befinder Nyles og Sarah sig begge i en tidslomme, som de ikke kan komme ud af. De vågner hver morgen til den samme dag d. 9. november, uanset hvor store anstrengelser de gør sig for at komme ud af denne mareridtsagtige situation.

Foto:Christopher Willard/Hulu

Det første man tænker på, når man ser Palm Springs er Groundhog Day(1993) med Bill Murray og Andie MacDowell i hovedrollerne. En romantisk komedie med samme plot. Her er det ikke, som i Palm Springs dem begge, men kun Murrays karakter, der er ramt. Tankeeksperimentet er interessant.

Hverken Nyles eller Sahra aner, hvad der er galt. Ligegyldig hvor store bestræbelser de gør sig for at vågne af mareridtet f.eks. ved at kaste sig ud foran en kæmpe lastbil på motorvejen eller lade sig springe i luften, vågner de op næste morgen på hotellet, hvor bryllupsfesten skal holdes, og hører ordene Det bliver et smukt bryllup.

Et sted i filmen siger Sahra: Jeg kørte fra brylluppet hele vejen hjem til Austen, og jeg vågner stadig op her i det samme hotelrum. Sahra og Nyles befinder sig i en slags vakuum. Alt hvad de gør er uden mening De bliver så at sige nulstillet hver aften. Fremtiden eksisterer ikke. Carpe Diem er deres eneste mulighed. Det er en wake up-call, som får dem til at overveje de  valg de har truffet i deres liv.

Foto: Christopher Willard/Hulu

Der har været en del andre film/tv-serier med samme tema f.eks. Netflix-serien Russian Doll(2019).

Miloti og Samberg er glimrende som respektive Sahra og Nyles, men filmen greb mig ikke. Den er ind imellem ret sjov, men karaktererne er for overfladiske og selvoptagede til at jeg rigtigt troede på dem. Mere karakterudvikling havde efter min mening også klædt filmen.

Palm Springs er ren underholdning, og som sådan kan den være et frisk pust i en krisetid. Filmen vil  især vil appellere til de unge.

Instruktør: Max Barbakow

Censur: 11 år
Trailer: Another World Entertainment

Premiere: 8. oktober 2020

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.