Kulturkupeen

Familien Bigfoot

∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Sjov og charmerende.

Alle familier er underlige, men tro mig, min far er den underligste . Min far er Bigfoot, sagt af Adam(Malthe Milner Find), en teenager, med overnaturlige kræfter, et vildt voksende hår, evnen til at tale med dyr og ikke mindst store fødder, der kan løbe fra alt og alle.

Familien Bigfoot, efterfølgeren til Bigfoot Junior(2017), handler om Adam og hans mærkelige familie bestående af mor Becky( Nathalie Madueno), en stor grizzlybjørn, et frækt egern, en hel vaskebjørn familie, nogle fugle og så lige far Bigfoot( Mads Knarreborg), som  er forsker i genetik med speciale i mutation af dna.

Foto:Scanbox Entertainment

I forbindelse med et af hans medicinske forsøg sker en fejl, og Bigfoot får overnaturlige kræfter og pels over hele kroppen. Snart kommer han i mediernes søgelys og bliver berømt for sin store hårpragt og styrke. Han beslutter sig for, at berømmelsen, som Adam ikke just synes er særlig fed, skal bruges til noget meningsfyldt ud over at reklame for sko, tøjmærker og computerspil. Han vil gøre verden til et bedre sted. Derfor begiver han sig, efter at have set en demonstration i tv mod firmaet Xtrakt, der udvinder olie i naturreservatet Rocky Valley i Alaska, afsted til Alaska for at stoppe olieproduktionen og den dermed følgende forurening. Snart følger Adam, hans mobiltelefon og den underlige familie efter.

Foto:Scanbox Entertainment

Jeg blev positivt overrasket over filmen. Dette belgisk/franske computeranimerede komedie-drama er højaktuelt, sjovt og charmerende.  Et godt greb der understreger moderniteten er, at Adams mobiltelefon har en hel central rolle i filmen. En del af filmen er optagelser på hans telefon. Det virker godt. Hans videoer af olieselskabets skumle aktiviteter går viralt, og han får tusindvis af likes. Global opvarmning, forurening og grøn omstilling er højaktuelle emner ligeså er kendis- og heltekultur. Bigfoot er, selv om sønnike synes, at det er dybt pinligt, en del af begge verdener. Der er meget at tale med børnene om, når man har forladt biffen.

Foto:Scanbox Entertainment

Visuelt er der fuld knald på farvepaletten, grafikken er flot og tempoet højt, men ikke hæsblæsende. Og så er der amoriner i luften, for Adam har et crush på en sød pige i klassen, selv om han ikke vil være ved det. Måske har han en chance?

Efterårsferien står for døren. Børnene skal underholdes. Gå ind og se filmen.

Instruktører: Jeremy Degruson og Ben Stassen

Premiere:  8. oktober 2020

Censur: 7 år

Trailer: Scanbox Entertainment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *