Menu Luk

Ramen Shop

∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Den japanske film Ramen Shop er et godt bekendtskab. En stille film om at finde sine rødder og sit talent. Og så masser af japansk nuddelsuppe.

Vi befinder os på en populær restaurant i Tokyo. Her arbejder den unge kok Masato(Takumi Saitoh) i sin fars Ramen Shop. En restaurant der har specialiseret sig i nuddelsuppe. Suppen forekommer i mange varianter f.eks. med kød, fisk, æg eller grøntsager. I introen ser man Masato forberede suppe med kylling, nudler og ris. Man bliver helt sulten. Folk står i lang kø på gaden for at købe familiens berømte suppe.

Forholdet mellem far og søn er ikke just varmt og kærligt, og har ikke været det siden morens død. Masatos forældre mødtes i Singapore, hvor de også havde en Ramen restaurant. De boede der i 10 år, hvorefter den lille familie flyttede tilbage til Japan. Da faren dør beslutter Masoto at rejse tilbage til Singapore for at finde sine rødder. En rejse der løfter sløret for familiehemmeligheder, byder på nye bekendtskaber samt store kulinariske oplevelser.

Foto: Brian Gothong Tan/ Another World Entertainment

Det er sjældent man på film ser skuespillere tykke maden så grundigt og slubre så meget som i Ramen Shop. At slubre sin suppe højlydt er god stil i Japan.

Der bliver brugt timevis på at forberede familiens måltider. Her genetableres bånd, som blev revet over for mange år siden.

Foto: Brian Gothong Tan/ Another World Entertainment

Historien er enkel og langsomt fortalt med flashbacks til Masotos far og mors ungdom. Suppen Ramen er en af de mest populære retter i Japan. Ud over scener fra diverse køkkener både professionelle og hjemme, ser vi scener fra den japanske natur herunder, rismarker og blomstrende kirsebærtræer sat i relief til Tokyos og Singapores mange skyskrabere.

Foto: Brian Gothong Tan/ Another World Entertainment

Takumi Saitoh er et fund til rollen som Masato. En stille ung mand, der søger efter sine rødder og er 100% dedikeret til sit virke som kok.

Bag filmen står den prisvindende instruktør fra Singapore Eric Khoo, hvis filmografi inkluderer værker som IN THE ROOM(2015) og TATSUMI(2011).

Ramen Shop er ikke nyskabende. Det, der gør den medrivende, er Masato og hans families passion for mad. Der bliver smagt på retterne i en uendelighed, og man fornemmer at tilberedningen af maden, måltiderne og ikke mindst ritualerne omkring disse, har stor betydning. Og så spiser man sundt i Solens Rige og lever længe. Vi kunne godt lære noget af japanerne her på vores breddegrader. Er du et madøre, så gå ind og se filmen og bliv inspireret.

Instruktør: Eric Khoo

Trailer og forsidefoto: Brian Gothong Tan/ Another World Entertainment

Premiere: 21. marts 2019