Menu Luk

Rottefælden Revy, Sjovt du er med, 2021.

 

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Rottefælden Revy, Sjovt du er med, 2021.

Tempo, rytme, politik og kendisser – det er midlerne i revyen i Svendborg.

Rottefælden. Revy. 2021. Svendborg. Pressefoto.

Der er tryk på fra først til næstsidst i Rottefælden. Og på grund af situationen er den legendariske revy flyttet til det velrenoverede Svendborg Teater. Det fungerer fint og er hyggeligt, selv om man sidder på rad og række.

Rottefælden. Revy. 2021. Svendborg. Pressefoto.

De fire musikalske skuespillere og tre fantastiske musikere kommer i den grad ud over rampen og baldrer ikke mindst i den politiske satire lige ned i grænselandet mellem, hvad man må – og ikke må i disse politisk så korrekte tider. Og det siges, at man må lidt mere i provinsen.

Selv om vi er i Svendborg, bliver Københavns tidligere overborgmester et taknemligt offer. Desværre står Frank Jensens lumre ”tunge” vist i dag som symbol på den grænseoverskridende opførsel, som hele det politiske establishment har kendt til i årevis og accepteret, indtil vi ramte anden bølge af #Metoo i 2020. Så var det slut. Også Morten Østergaard, hvis nogen husker ham, får en med filen.  Og så er der Joy. Hende den smilende med sport og kirke. Meget vittigt kan hun faktisk ikke huske, at hun også er kulturminister og må hele tiden have kontakt til Mette F. for at spørge. ”Hvad er det nu, jeg også skal beskæftige mig med?”  En sød og sikkert sand parodi, der slet ikke går over stregen.

Rottefælden. Revy. 2021. Svendborg. Tom hjælpekasse til kulturen. Pressefoto.

Mikkel Schrøder er nok den mest robuste, når det angår at parodiere. Både politikere som Uffe Elbæk  og gamle popmusikere klarer han. Det kommer ikke mindst frem i nummeret ”Den gamle garde”, hvor vi endnu engang præsenteres for alle mulige danske popfolk, der nu er vrede over Corona-situationen og de manglende engagementer. Lasse og Mathilde er også med, men hvor mange huske egentlig dem?

Rottefælden. Revy. 2021. Svendborg. Pressefoto.

Rikke Hvidbjerg er eneste kvinde på scenen, og hun har travlt med bl.a. at synge som Aqua-Lene og parodiere og svinge de flotte ben. Godt sunget og danset.

Jan Schou, som er Rottefældens veteran, scorer flot på en Dronning Margrethe-parodi, hvor han/hun meget vittigt forestiller sig en tv-serie a la The Crown. Linda P vil sagtens kunne spille både Mary og Marie, siger dronningen! Sjovt og lige til kanten.

Rottefælden. Revy. 2021. Svendborg. Jan Schou bag en røgsky som Dr. Margrethe. Pressefoto.

Joachim Knob er egentlig operasanger og folder sig musikalsk flot ud hele vejen igennem og ikke mindst i et nummer, hvor han stille sidder på en stol og synger om krænkelser. Bevægende og ganske fint.

Men hvorfor skal der være nogle vulgære numre med og uden tøj på, til og fra toilettet?  Det er mig en gåde. Synd for den ellers både samfundsengagerede og satirisk velspillede revy. Behold tøjet på, hr. Schrøder har man lyst til at råbe til revyens kunstneriske leder. Heldigvis kan revynumre ryge ud og erstattes – og det vil ikke være så dumt, da de to overflødige ligger sidst i revyen.

Men ellers er det en revy, som er både velkomponeret, effektivt leveret, musikalsk flot og smukt scenograferet af Jens Aas med kostumer af Hanne Mørup. Og så er der en fin revyanretning først.

Er man i nærheden af det sydfynske er årets Rottefælden-revy ikke til at komme udenom.

Medv: Joachim Knop, Mikkel Schrøder, Rikke Hvidbjerg og Jan Schou

Instruktion: Carsten Friis

Musik: Jens Krøyer (kapelmester),  Ole Kaspersen, Guy Moscoso

www.rottefaelden.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *