Menu Luk

Selene Munoz i tæt samspil med musikere.

∗ ∗ ∗ ∗ ∗    

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

En aften med Selene Munoz og spændende musikere fra The Piazzolla Orchestra  på Kulturværftet i Helsingør.

Er det tango eller flaminco? Her er jeg ikke ekspert, men tror, det er en syntese udtænkt og danset så fremragende af Selene Munoz.

Selene Munoz. PR billede.

Selene Munoz dukkede for flere år siden pludselig op til Sommerballet på Bellevue Teatret. Siden har hun henrykket et dansk publikum og ifølge hendes cv næsten hele verden – fra USA til Kina.

Det er en hel speciel stil og udstråling spansk/danske Selene Munoz har.Udansk, så det slå gnister, spansk uden at jeg skal gøre mig klog på det, og så kan hun lide samspillet imellem dans og musik, imellem danseren og musikerne.

Det bliver meget tydeligt denne aften på Kulturværftet, hvor hun har tre musikere med: den svenske perkussionspiller Stephan Jarl og to danskere fra The  Piazzolla Orchestra, Phillippe Benjamin Skow på violin og Jesper Thorn på Bas.  Spændende, inspirerende og næsten magisk når musikerne spiller op til Selene, og endnu mere når hun går i klinch med dem. Med sin vifte forsøger hun at distrahere dem, involvere dem, men de holder næsten stand.   Musikerne  klarer sig også fint alene på scenen med forskellige bravurnumre, mens danserinden skifter kostume. Og det sker flere gange!

Selene Munoz. PR Billede.

Der er lidt til alle denne aften, hvor Selene Munoz i den ene imponerende robe efter den anden sætter nye stemninger i gang. Smukkest måske til allersidst i rødt fløjl med guld på, hvor tangoen får fri udfoldelse.

Hvad siger det os: Temperament, styrke, livsglæde  – dog med en stænk af melankoli.

 

Selene Munoz.

Det er ikke en sammenhængende forestilling denne aften, snarere kan programmet opfattes som en klubaften, en velforberedt jam session. På den måde er det naturligt,  at der ikke er en direkte psykologisk udvikling fra nummer til nummer. Men egentlig er den 28-årige Selene Munoc mere end moden til at få det ekstra lag på sin fascinerende dans – at det kommer til at om ikke at fortælle en lang historie, så i hvert fald nogle forløb.  Det skylder hun os og måske også sig selv.

Til slut var både publikum og fanskare henrykte. Men det er nu eller aldrig, at hun skal i gang med en dansedramaturg for at få musik og dans løftet helt op, hvor hendes unikke teknik legitimerer hende at være.

www.selenemunoz.com