Kulturkupeen

Shakespeare Unplugged hos That Theatre på Østerbro.

∗ ∗ ∗ ∗

Set af Ulla Strømberg.

2016 er Shakespeare år, så det er rigtig fornuftigt, at det engelsksprogede teater That Theatre tager kampen op og genopsætter Shakespeare Unplugged.

De første mange minutter tror vi os hensat til en engelsk pub i et skummelt kvarter et eller andet sted midt imellem England og Danmark. Der spilles dart – og på væggene hænger indrammede fodboldtrøjer, og på et lille tv kører en fodboldkamp lige indtil strømmen går og en transistorradio bliver underholdningen. Og vupti er vi ovre i det poetiske og det romantiske og det teatralske, hvor der citeres Shakespeare. Historien udvikler sig – og de to meget britiske pubgæster forsøger nu at fortælle pubbens danske ejer lidt om kærlighed via Shakespeares sonetter og citater fra skuespillene. Pludselig bliver de før så grove stemmer bløde og melodiske, men ikke bartenderens – der bevidst understreger sin danske accent.

Pressebillede.

Pressebillede.

Det er egentlig synd – selv om han til allersidst, da han også får lov at synge, går over i en mere behagelig engelsk udtaleform.

Forestillingen hopper smukt hopper ud og ind af Shakespeare-citater, men uden at fortælle, at vi nu er hos håndværkerne i ”En Skærsommernats drøm”. Og det kan faktisk godt være svært at sidde i Krudttønden på Østerbro i en sal, der er forvandlet til en britisk pub med to dartspillende engelsktalende skuespillere, der går ind og skal illudere håndværkernes spil i Shakespeares komedie ”En skærsommernats drøm”. For hos Shakespeare er det en parodi for de indviede med mange antydninger og hentydninger i replikkerne. Og deres spil er så speget og kræver så megen opmærksomhed fra tilskuerens side, at man skal kende teksten rigtig godt for at kunne glæder sig over, når Shakespeare udskifte sol med måne og de banale og jordnære håndværkere udtrykker tydelige seksuelle hentydninger. Men det er sjovt og flot det hele, selv om det kræver opmærksomhed.

Men That Theatre er vist bange for at kede. Der spilles på alle heste næsten samtidigt, men det var som om ikke alle de indforskrevne skoleelever kunne se dialektikken i forestillingen. Man kan godt blive træt af alle de skolebørn, der slæbes i teatret, ofte imod deres vilje, selv om 15% sikkert går hjem med en oplevelse, de ikke glemmer.

That Theatre har hermed gjort sit for at banke Shakespeares kærlighedsbudskab ind i hovedet på dem og os.

 

SHAKESPEARE UNPLUGGED

with Andrew Jeffers, Ian Burns, Vibeke Nielsen and Peter Vinding

Director – Barry McKenna

17 feb – 19 March 2016 Monday – Friday 20.00 Saturday 17.00

KRUDTTØNDEN Serrdslevvej 2 2100 Kbh Ø

 

www.thattheatre.dk