Menu Luk

Overværet af Ulla Strømberg. (Uden for stjernesystemet).

Følelser og ord flyder – indpakket i guldlamé.

pressebilleder af Miklos Szabo
Pressebilleder af Miklos Szabo.

5 voksne, gode skuespillere på fri boldbane! Nu må det snart slutte. Det Kongelige Teater giver endnu engang alt for frie tøjler ved at lade skuespillernes ”inderste følelser” komme frem – og så med publikum på. Det er synd og skam og spild af gode kunstneriske kræfter og publikums tid. Titlen “Drømmeforestillinger” indikerer jo, at de netop kunne vælge at demonstrere alt det, som teatret kan: koncentrere, koge ned og kondensere de store problemstillinger i livet og i verden til noget, der kan vises og forstås i et forløb på et par timer.

Hallo! Det er jo det, de gode skuespillere, instruktører og forfattere kan og skal – når de nu er så heldige at have nationalscenens mange statsmidler i ryggen.

“Drømmeforestillinger” vises i en prøvesal, men er i forlængelse af Røde Rums aktiviteter. Der har tidligere fundet bemærkelsesværdige eksperimenter sted, bare ikke denne gang. Det er måske også på tide at bruge forfattere til at formulere de store problemstillinger. Vi lever i en tid med krige, flygtninge, sult, forurening, klimaproblemer og på det nære plan masser af sociale ubesvarede spørgsmål. Og så bruges der kostbar tid på at spille Preben Elkjær, dårlige rockmusikere og simulerede seksuelle lyster.

16.01.08. drømme f samlet collage tPressebilleder af Miklos Szabo.

Der har været meget skrig og skrål på de mindre scener på Det Kongelige Teater, mens hele verdensdramatikken ligger og venter på at blive nyfortolket. Skuespillerne er der – instruktørerne ligeså – og et kæmpe apparat af veluddannede teknikere fra snedkere til parykmagere.  Giv os dog lidt at tænke over og dvæle ved.

Instruktion: Tue Biering

Medvirkende: Mikkel Arndt, Peter Christoffersen, Marie Dalsgaard, Nicolai Dahl Hamilton, Lila Nobel.

www.kglteater.dk