Kulturkupeen

Super koncert med Elton John i Tivoli

To dage efter at Paul McCartney havde stået på den Orange Scene i Roskilde, holdt Elton John koncert på plænen i Tivoli. Ligesom Paul, var også den 68 årige Elton veloplagt og i fin form, om end han ikke sprang helt så atletisk rundt på scenen som sin kollega. Elton er med mere end 250 millioner solgte plader og ca. 3500 koncerter i 80 lande et af de største internationale popikoner i verden kun overgået af Beatles og Elvis Presley. Han kommer jævnligt til Danmark. Gæstede bl.a. Vejle Sankt Hans aften i år.

Han fortalte, at han sidst havde holdt koncert på plænen i Tivoli i 1971. Det kan godt få mig til at føle mig lidt gammel, sagde han med et smil. Der var rundt regnet 22.000, der overværede koncerten, og vi fik alle de kendte numre og lidt til.

Elton John

Han startede med med Rocket Man, Benny And The Jets, Goodbye Yellow Brick Road og Goodbye Norma Jean.  Folk var begejstrede. Han skuffede heller ikke hvad angår sin fantasifulde og flamboyante tøjstil. Lilla jakke med funklende palietter og turkis skjorte og ditto solbriller. Til outfittet havde Elton matchende sokker, guldsmykker og guldsko. Alt var som det plejede.

Elton havde stadig sin rå og kraftfulde stemme i behold. Den lød lige så godt som for 30 år siden. Det er lige godt imponerende. Han levede også helt op til sit ry som eminent klaverbokser. Det ene øjeblik hamrede han i tangenterne, så man var helt bange for at flyglet led overlast, f.eks. da han sang rocknummeret Saturday Night´s Alright (For Fighting). Det næste spillede han afdæmpet og smukt, som da han sang en af sine mest elskede ørehængere Your Song, hans første store hit. Det halve Tivoli sang med. Der var ikke et øje tørt.

Blue Jean Baby(Tiny Dancer), Daniel, I Guess That’s Why They Call It The Blues, Philadelphia Freedom, Sad Songs, Sorry Seems To Be The Hardest Word, Don’t Let The Sun Go Down On Me og et hav af andre hits blev derefter præsenteret i en lind strøm.

Plænen i Tivoli synes umiddelbart at være den perfekte ramme for en koncert som denne. Den smukke gamle have som baggrundskulisse tilfører koncerter en helt særlig stemning. Der er imidlertid problemer med lyden. Den går ikke klart og højt nok igennem, hvis man står langt tilbage. Det er lidt ærgerligt.

Det er mig der takker, sagde Elton efter sidste sang til sit jublende publikum. Uden mine trofaste fans, der har købt mine plader og lyttet min musik gennem årene, havde jeg ikke stået her i dag. Jeg er jer dybt taknemmelige.

Et popikon med en stor stemme og et kæmpe flygel forlod Tivoli og Danmark. Vi fik hvad vi kom for. Skøn musik og god underholdning.

­­­­