Kulturkupeen

Super morsom Shakespeare i 1960er look – på Kronborg.

∗ ∗ ∗ ∗ ∗

Anmeldelse af Ulla Strømberg.

Shakespeare’s Globe på vellykket besøg med “Two Gentlemen of Verona”. 

Sådan skal det være – find en tidsepoke med stemning og sound og placér en af Shakespeare mindre og ret umulige komedier midt i en dansesal, så musikken får historien skåret til en acceptabel størrelse.

16.08.11. TheTwoGentlemenOfVerona_Foto - JacobChristianHansen -

Pressefoto: Jacob Christian Hansen

A elsker B, som C også elsker. Men A og C er bedste venner. Og så er der E, F og resten af alfabetet. Men hvordan det hænger sammen kan egentlig være hip som hap. The Two Gentlemen of Verona er et lystspil med alt hvad dertil hører fra Shakespeares hånd. Og vidunderlig fri for den sorg og ulykke som præger de to andre bysbørn, Romeo og Julie, som blev skrevet 2-3 år efter.

Pressefoto: Jacob Christian Hansen

Pressefoto: Jacob Christian Hansen

Shakespeare selv har nok ikke været forbi i Norditalien, i hvert fald lader han vist nogle af personerne sejle til Milano (!) etc. Til gengæld har han måske følt kærlighedens smerte på samme vis. Forskere ser en sammenhæng fra den muntre historie fra Verona og Milano til sonnetternes kærlighedssprog.

I Shakespeare’s Globe’s nye turnéproduktion er meget anderledes sammenlignet med de senere års gæstespil. Den kunstneriske leder er ny, og nu skal der varmes op under de mere komiske sider. Væk er den lille teatertrup, som spillede for os. Væk er den charmerende Pandoras æske, der hele tiden kunne åbenbare nye ting. I stedet har vi fået noget midt imellem en diner, døgner og transistorradio – og dertil et lille band og skuespillere i beige 1960er-look med cardigans , hårbånd, piratbukser til pigerne og stramme herrebukser.

pressefoto: Jacob Christian Hansen.

pressefoto: Jacob Christian Hansen.

Det er sjovt, og aktørerne kan deres kram, så det er en fryd. Her løber Shakespeares linjer blot som var det de meste banale sætningskonstruktioner. Men Shakespeares poesi fornægter sig ikke.

Stykket handler mest af alt om, hvordan man får overbevist den elskede om, at man er den rette. Gaver, søde ord etc. er midlerne, og det kan siges på mange og lange måder.

Underholdende er det, selv om musikken godt måtte have fået en endnu mere dominerende rolle. Den er der og heldigvis for det.

Da jeg så forestillingen, blev den afbrudt af regn, rigtig meget regn – og kulden var heller ikke sjov. Forestillingen gik dog i gang igen, og på scenen klarede de alt med et flot overskud.

Pressefoto: Jacob Christian Hansen.

Pressefoto: Jacob Christian Hansen.

Forestillingen er værd at se. Husk alt hvad dertil hører af tæpper, huer, frakker, puder (regntøj og paraply) og varm te. Og check op på de andre arrangementer på   www.hamletscenen.dk

Spiller til og med d.14.8. kl.20.

www.hamletscenen.dk