Kulturkupeen

SUPERPOSITION

∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

SUPERPOSITION er en usædvanlig titel på en film. Det kræver lidt forklaring.

Superpositionsprincippet, et fysisk princip, hvor et system, som er udsat for flere uafhængige påvirkninger af samme art, reagerer, som om det er udsat for en enkelt påvirkning, der er lig summen af enkeltpåvirkningerne. Og hvad det så har med en film om kærlighed mellem to moderne mennesker på en ødegård i Sverige at gøre, kan umiddelbart godt være lidt svært at greje.

Plakat: BEO Starling og SCANDINAVIAN  FILM DISTRIBUTION

Stine (Marie Bach Hansen) og Teit(Mikkel Boe Følsgaard) er træt at leve i hamster hjulet i København. De flytter til Sverige, hvor de, afskåret fra civilisationen slår sig ned i en stor ødebeliggende skov ud til en smuk sø. Huset de bor i er supertjekket med alle tænkelige moderne bekvemmeligheder. Afskåret fra civilisationen håber de at genfinde hinanden og komme i kontakt med deres inderste ønsker.

Deres nye livsstil dokumenterer de i en podcastserie om deres liv i Sverige. Serien handler om at tage stikket ud, og prøve at leve på en hel anden bæredygtig måde end hidtil. Sønnen Nemo på omkring 5 år er med i eksperimentet. Man får lidt ondt af ham, at han pga af forældrenes ambitioner ikke har mulighed for at være sammen med andre børn.

Snart viser det sig at opholdet i den øde skov ikke just bliver lige som Stine og Teit havde forudset. Der sker skræmmende ting, og vi befinder os i et parallelt univers.

Foto: BEO Starling og SCANDINAVIAN  FILM DISTRIBUTION

SUPERPOSITION er et psykologisk drama om det moderne menneskes grundlæggende splittelse mellem at realisere sig selv og være nærværende overfor sine nærmeste. Samtidig stiller filmen spørgsmål til parforhold i dag.

En undertone af uhygge og vanvid løber gennem hele filmen.

Marie Bach Hansen og Mikkel Boe Følsgaard yder fine præstationer som Stine og Teit. Vi kender Marie  Bach Hansen fra diverse danske tv-serier som TV2-serien Hvide Sande(2021) og fra storfilmen Hvidstensgruppen II(2022). Mikkel Boe Følsgaard kender vi bl.a. fra film som En Kongelig Affære(2012) og Netflix’ filmatisering af bestselleren Kastanjemanden(2021).

Bag filmen står den debuterende filminstruktør Karoline Lyngbye. Hun er uddannet fra Den Danske Filmskole i 2013. Hun har tidligere instrueret kortfilmen Spidse albuer, blødende knæ(2013), der blev nomineret til en Robert samme år.

Indrømmet. Jeg blev ikke grebet af SUPERPOSITION. Den var simpelt hen for konstrueret og langt ude. Så på trods af gode skuespilpræstationer og visuelle smukke billeder af den øde svenske natur, kan det ikke blive til mere end tre stjerner herfra.

Instruktør: Karoline Lyngbye
Trailer og plakat: BEO Starling og SCANDINAVIAN  FILM DISTRIBUTION

Premiere: 23. marts 2023

Varighed:100 min

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *