Kulturkupeen

Tag min hånd

∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Sjov og underholdende komedie.

Alt kører for Maja(Mille Dinesen). Hun er kardiolog, aspirerer til at blive overlæge på Rigshospitalet og er i færd med at lægge sidste hånd på sin doktordisputats. På hjemmefronten er hun lykkelig gift med Claes(Ulrich Thomsen). Hun synes måske, han ind imellem kan være lidt småkedelig, men hun elsker det liv, de har skabt sammen med deres teenagesøn Magnus(Jasper Svabo).

En dag proklamerer Claes, at han vil skilles. Han har fundet en anden, som viser sig at være Magnus´gymnastiklærerinde Susanna(Mille Lefeldt).

Foto:Scanbox                                                                                                                                                          Det kommer som en bombe for Maja. Der har i hendes optik overhovedet ikke været optræk til det.

Foto:Scanbox

Majas verden styrter i grus: Det var fandme mig, der syntes, at han var kedelig. Hvis nogen skulle gå, var det mig. Jeg er også meget pænere ikke? Siger hun dybt fortvivlet til sin kollega Signe (Mia Lyhne), som nikker forstående. Den tryghedsskabende Maja kaster sig snart ud på gyngende grund, med en skrantende økonomi, en ung elsker og en teenagesøn med problemer.

Plakat: :Scanbox

Lidt usædvanligt giver Maja i starten af filmen en udførlig introduktion til sit liv før skilsmissen. I en voiceover fortæller hun om sig selv, sin familie, hendes liv og drømme. Et godt greb, hvor man hurtigt bliver sat ind i historien.

Dinesen yder en flot præstation som den forsmåede Maja. Hun har en særlig evne til at udtrykke dyb smerte i det ene øjeblik og livsmod og urkraft i det næste. Det virker overbevisende. Det er hende der bærer filmen.

Filmen handler grundlæggende om at komme videre i livet efter en skilsmisse. Et emne mange af os har haft tæt inde på livet.

Foto:Scanbox

Lars Kaalund, manden bag filmen, er skuespiller, instruktør og tidligere teaterdirektør. Han har været instruktør på diverse TV-serier som Rita( 2012-2020),  Sygeplejeskolen(2019), Hjørdis(2015) og Nicolai og Julie(2003).  Den romantiske komedie Tag Min Hånd er hans debut som filminstruktør.

Tag min hånd er ikke en stor film. Selve handlingen og slutningen på filmen er ret forudsigelig. Når det er sagt, er filmen velskrevet, underholdende og sjov.

Instruktør: Lars Kaalund

Trailer: Scanbox

Premiere: 27. januar 2022

Tilladt for børn over 11 år.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *