Menu Luk

∗∗∗∗

Anmeldelse af Eva Zierau.

Sjov og underholdende familiefilm.

TERNET NINJA 2 er den længe ventede efterfølger til biografsuccesen TERNET NINJA fra 2018. En voldelig og anderledes men også sjov børnefilm, der blev en kæmpe succes, solgte over 950.000 billetter, og som bygger på Anders Mattesens bog af samme navn.

Plakat :Nordisk Film

I toeren vender vi tilbage til familien, der består af den kiksede Aske, der går i 7.klasse og er smask forelsket i den smukke Jessica fra ottende, som han ikke har én kinamands chance for at score. Han er i hendes optik ikke sej nok, fordi han altid bliver mobbet. Derudover finder vi hans papfar Jørn, der lige har opfundet en Afførings App, som han mener er ikke mindre end en sand gave til menneskehedens problemer med fordøjelsessystemet. Endvidere den irriterende evigt sultne pap-lillebror Sune, Askes søde og naive mor og hendes kære onkel Stewart, en fedtsyl og hyggespreder, som papfar Jørn ikke just er fan af.

Foto: Nordisk Film

I den første Ternet Ninja film mister Aske sin blåternede Ninjadukke, som i den nye film dukker op igen i en omend endnu mere hårdtslående, nu rødternet udgave. Familien skal på sommerferie i Thailand, hvor Aske og Ninjadukken har et regnskab, der skal gøres med den kyniske storforbryder og legetøjsgigant Philip Eberfrø. Han  er på grund af manglende beviser,  blevet lukket ud af et thailandsk fængsel, hvor han har været buret inde, for at have slået en lille dreng ihjel, der arbejdede under slavelignende forhold på hans fabrik.

Toeren er ikke helt så voldelig som etteren, der ikke er for sarte sjæle. Toeren er i min optik mere underholdende og sjov. Jeg sad og grinede højt flere gange, og det på trods af, at jeg ikke just hører til filmens målgruppe. Som i den første film er det Andets Matthesen selv, der har skrevet manuskriptet og instrueret filmen. Derudover har han indtalt næsten alle filmens stemmer med undtagelse af rollerne som Aske og Jessica.

Foto: Nordisk Film

Det er ikke just let at være en kikset forelsket dreng på 12 år med en rødternet dukke, der skal fange hårdkogte forbrydere i Thailand, alt imens den øvrige familie slanger sig intetanende på stranden. Det umage par arbejder ihærdigt på sagen, og det er der kommet en rigtig morsom film ud af.

Foto: Nordisk Film

Ud over et godt manuskript, der bygger på Matthesens bog af samme navn, handler filmen om at føle sig udenfor i skolen, om sammenbragte familier med dine og mine børn, der bliver tvunget til at leve sammen, og om den første forelskelse. Almen gyldige temaer, som børn kan  relatere sig til.

Anders Matthesen behøver næppe nærmere præsentation. Han er et multitalent kendt under kunstnernavnet Anden. Han er forfatter, standupkomiker, skuespiller, sanger, rapper, manuskriptforfatter og instruktør for bare at nævne nogle af hans mange meritter.

Ternet Ninja 2 er hans nyeste skud på stammen. En anderledes, fantasifuld og rigtig sjov film for større børn og barnlige sjæle. Tag med dem ind og se filmen.

Instruktør: Anders Matthesen

Trailer: Nordisk Film

Premiere: 19. august 2021

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *